Istra 1961 napunila mrežu Umažana - 11:1

Mladi Ukrajinac Aleksandar Tomah odigrao je 45 minuta u redovima Puljana (M. GAVRAN)
Mladi Ukrajinac Aleksandar Tomah odigrao je 45 minuta u redovima Puljana (M. GAVRAN)

Druga dionica susreta po mnogočemu je zasjenila prvu, jer su u znatno jačem ritmu "zeleno-žuti" odigrali nastavak dvoboja. Solidan otpor pružili su domaćini pulskoj momčadi u prvom poluvremenu, i ne samo da su se branili pred naletima suparnika, nego su se u nekoliko navrata odvažili i uposliti vratara Lovrića.

Terenska nadmoć bila je na strani renomiranog suparnika, no domaća je obrana na čelu s iskusnim Crnogorcem uspijevala otklanjati opasanost po gol. Prvo je već u 4. minuti priprijetio Petrak, ali je domaći vratar bio pravovremen. Uža obrana "plavo- žutih" je potom osujetila nakane Miličevića i Sačera, a onda je poslije asistencije potonjeg Obšivač zatresao mrežu.

Nedugo zatim je I. Miličević uposlio brzog Sačera koji s ruba 16-erca pogađa gredu. Deset minuta kasnije lijepu akciju gostujućeg veznog reda zaključio je Petrak novim golom. U završnici smo vidjeli jedan od najljepših poteza kad je Marc ispred 16-erca primio ubačenu loptu, a potom prebacio suparnika i iz prve neobranjivo pogodio lijevi donji kut.

Silno nastojanje Joa da postigne gol urodilo je plodom prije odlaska na odmor.

Kako smo već rekli, u drugom dijelu utakmica je bila protkana brzim akcijama od kojih je gotovo svaka bila ozbiljna prijetnja za mladog Antunovića, koji je u nekim prilikama bio na visini zadatka.

Međutim, teško je bilo zaustaviti svu silinu udaraca koja se "slijevala" prema umaškom golu pa otud gotovo trostruko više golova u drugoj nego u prvoj dionici. Bile su to uistinu smišljene akcije za koje posustala i pomlađena obrana domaćina nije imala rješenja.

Završnicu susreta obilježio je mladi Kristijan Batelić svojim minijaturama i pogocima. On je odradio prvu dionicu, a onda se vratio u igru umjesto Budicina koji se lakše ozlijedio. Prvi je gol inicirao sam, trkom iz središnjeg kruga prema golu, potom odigrao pas za Havojića na lijevi bok, odakle slijedi ubacivanje i poentiranje Batelića. Koju minutu kasnije je pogodio vratnicu, a onda upisao i drugi pogodak. Seriju pogodaka zaključio je Tomislav Havojić svojim trećim golom.

U pulskim redovima je zaigrao 20-godišnji Ukrajinac Aleksandar Tomah na desnom boku, po kojem se najčešće ubacivao kao pripomoć veznom i napadačkom redu. Koliko je stručni stožer na čelu s trenerom Pamićem zadovoljan njegovim 45-minutnim učinkom nismo uspjeli doznati, jer će strateg "zeleno-žutih" sud o vrijednosti tog igrača izreći tijekom sutrašnjeg dana ili pak nekog od idućih.

Prijateljska utakmica: Umag - Istra 1961 1:11 (1:3). Gradski stadion. Gledatelja 150. Sudac: Mato Čavarović (Buje). Pomoćnici: Vukojević i Knežević (oba Umag). Strijelci: 0:1 Obšivač (16'), 0:2 Petrak (26'), 1:2 Marc (41'), 1:3 Jo (42'), 1:4 Havojić (47'), 1:5 Babić (58'), 1:6 Franjić (61'), 1:7 Havojić (67'), 1:8 Blagojević (68'), 1:9 Batelić (77'), 1:10 Batelić (87'), 1:11 Havojić (90').

UMAG: Crnogorac, Dervišević, Šečić, Stipanović, Krneta , Zallaj, Božić, Ribić, Šabanović, Marc, L. Miličević (još su igrali: Antunović, Sirotić, Čačija, Korenić, Dujaković, Borić, Tokić).

ISTRA 1961: Lovrić, Tomakh, Hadžić, Graf, Petrak, Obšivač, I. Miličević, Batelić, Sačer, Jo, Ilić (još su igrali: Brkić, Pilipović, Budicin, Čagalj, Horvat, Batarelo, Blagojević, Franjić, Babić, Havojić, Radonjić). (M. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter