Istra 1961: Nakon remija na Kantridi ogled sa Splitom

Igor Pamić (R. GORŠIĆ/CROPIX)
Igor Pamić (R. GORŠIĆ/CROPIX)

Drugi put u ovoj sezoni Istra 1961 i Rijeka odigrale su utakmicu za nogometne sladokusce. Na "Drosini" krajem rujna Riječane je u vodstvo doveo Benko, potom su u sedam minuta Franjić i Križman prebacili vodu na pulski mlin, da bi u samoj završnici susreta, unutar samo pet minuta, Kvržić i Krstanović bili precizni i poslali "zeleno-žute" pognutih glava put svlačionice. Dva i pol mjeseca kasnije stigla je na Kantridi nova poslastica u izvedbi istih autora.

Čim je sudac Trampus zadnji put puhnuo u svoju zviždaljku, prvi komentar trenera Istre 1961 bio je da bi volio vidjeti kako bi utakmica izgledala da je on na raspolaganju imao Križmana, Radonjića, Blagojevića i Horvata.

- Definitivno. Ovako kako sada izgledamo, u kakvoj smo formi, raspoloženi, motivirani i puni samopouzdanja, baš bi me zanimalo kako bi to izgledalo. Oslabljeni smo zabili tri gola, možda bismo ih kompletni zabili pet, premda je sad o tome nemoguće nagađati. No, garantiram da bi utakmica puno drugačije izgledala. Sigurno bi se u tom slučaju dogodila jedna sasvim druga situacija, jer bi Rijeka puno više trebala razmišljati o svom golu, nego igrala na ovaj način kad je jednostavno mogla samo napadati - istaknuo je Pamić.

Upravo onako kako je Paminjo i priželjkivao, pet tisuća ljudi na Kantridi stvorilo je su odličnu atmosferu u kojoj je bio gušt igrati, a ako bi  "div iz Žminja" nešto poželio u ovo predblagdansko vrijeme, onda je da se njen dašak preseli na "Drosinu" u subotu kada stiže Split. Osim što će to biti oproštaj sa "zeleno-žutima" u ovoj kalendarskoj godini, i protivnik će biti pravi, jer Splićani za poraz ne znaju već osam utakmica, otkad ih je 28. rujna u Parku mladeži svladala - Istra 1961. (Ivica CEROVAC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter