Istra 1961: Nadigravanje i kombinatorika

Stipe Bačelić Grgić (M. MIJOŠEK)
Stipe Bačelić Grgić (M. MIJOŠEK)

Lijepo je to nakon susreta rekao Alen Pamić, da je uvijek lijepo pobjeđivati i steći pobjedničke navike. Nogometaši Istre 1961 zaista se toga pridržavaju u ovim pripremama, jer su u šest odigranih susreta u ovim zimskim pripremama u subotu protiv Cibalije ostvarili već petu pobjedu. Jedini remi upisan je još davno protiv Rovinja.

No, za razliku od prva tri ogleda odigrana protiv slabijih suparnika i uz šaren sastav, ova posljednja tri, protiv Pomorca (1:0), Zadra (5:0) i Cibalije (3:2) u igri su većinom bili igrači koji bi trebali iznijeti proljetnu polusezonu. Već protiv Vinkovčana trener Igor Pamić na dobro očuvan travnjak igrališta Kunfin u Rovinjskom Selu poslao je gotovo cijelu prvu je momčad koja je odigrala 65 minuta.

Od toga su barem 50 minuta Puljani bili znatno bolji i opasniji po gol, ali su potom iz dva nasumična udarca primili dva gola po čemu je ovaj susret umnogome nalikovao nekima s početka prvenstva kad su "zeleno-žuti" na travnjaku "samljeli" suparnike, ali se na kraju nisu radovali punom plijenu. Ovoga je puta Havojić početkom nastavka osigurao da se takva epizoda ipak ne reprizira.

Jedan od igrača koji je davao ton odličnoj, kombinatornoj igri pulske momčadi u prvom poluvremenu bio je plavokosi šibenski veznjak, Stipe Bačelić Grgić. On i Aganović odlično su prema napadaču Križmanu ili krilu Ottochianu distribuirali lopte koje im je slao tandem zadnjih veznih Anđelković - Pamić, ali i sve pouzdaniji stoper Jerković. Potonji se u nekoliko navrata iskazao preciznim dugim loptama što bi mogla biti nova karta u pulskom špilu.

- Noge su nam sad "teške", što je i očekivano, jer se nalazimo u sredini priprema kad su intenzitet i količina treninga vrlo jaki. Očekujem da će nam već idućeg tjedna biti manje teško, jer će vjerojatno biti nešto manji intenzitet treninga, pa će biti više svježine u utakmicama. Samim time i više kombinatorike u našoj igri, rekao je nakon pobjede nad Vinkovčanima Stipe Bačelić Grgić. Upravo je Šibenčanin igrač od kojeg se s pravom očekuje da razigrava suigrače.

- To je uloga koju mi je trener Pamić namijenio otkad sam došao u Pulu i na meni je da to njegovo povjerene opravdam. Nadam se da će sve sjesti na svoje mjesto do početka proljetnog dijela sezone i startnog susreta protiv Lokomotive. (R. CAR)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter