Istra 1961 na pripremama svladala Vitez

Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)
Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)

Nogometaši Istre 1961 odradili su četvrtu od šest prijateljskih utakmica predviđenih tijekom priprema na Kupresu te nakon minimalnog uvodnog poraza od Željezničara stigli do treće uzastopne pobjede. No, za razliku od uvjerljivih slavlja protiv trećeligaša Tomislava i Kamešnice, 4:0 protiv Viteza ima određenu težinu, jer ipak je riječ o momčadi koja je u prošloj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine osvojila deveto mjesto.

Protiv respektabilnog protivnika "zeleno-žuti" su pružili svoju najdojmljiviju predstavu tijekom ovih priprema koja je mogla biti izražena i s još ponekom loptom u domaćoj mreži, ali i ovako je Igor Pamić, koji je nakon prethodnih utakmica imao dosta toga za predbaciti svojim pulenima, mogao biti zadovoljan.

- Jako sam zadovoljan utakmicom tijekom koje smo izgledali više nego dobro, ali ne smijemo se zavaravati, jer je Vitez u ovom trenutku nedefinirana momčad i naša uvjerljiva pobjeda nikako ne može biti mjerilo objektivne vrijednosti - spustio je Igor Pamić, trener Istre 1961, loptu na zemlju.

- No, mogu konstatirati da smo izgledali jako dobro, pogotovo u fazi napada gdje smo bili raspoloženi, drski i rastrčani. Vidjelo se da se Franjić polako vraća, da Janjušević skida kilograme, da je Rahmanović počeo prihvaćati moje ideje i da Ivančić polako dolazi k sebi. S druge strane, obrana nam je bila dosta izmijenjena, jer nije bilo Woona, Vučka i Batura, kao ni Vukmana, ali s Obšivačem i Blagojevićem ispred zadnje linije to je dobro izgledalo. Međutim, opet me sve to ne može zavarati jer znam da nas na početku sezone u Splitu čeka potpuno drugačija utakmica, dodao je

Da je Paminjo već glavom polako na Poljudu može potvrditi i činjenica da protiv Viteza po prvi put tijekom ovih priprema nije na poluvremenu napravio "hokejašku" izmjenu i u potpunosti promijenio momčad, već je nekim igračima dao 60 minuta, a nekima i cijelu utakmicu.

- Nemamo puno vremena, jer već za dva i pol tjedna kreće prvenstvo. Konture momčadi se polako dobivaju, premda će još biti borbe za pozicije, a vjerojatno će mi još malo otvoriti oči ove dvije utakmice koje su pred nama, u četvrtak i petak. Riječ je o dobrim momčadima, Zrinjski i Borac su ipak po svojoj kvaliteti iznad Viteza i ovih trećeligaša koje smo pobijedili te ću na tim utakmicama sigurno vidjeti još neke stvari koje me zanimaju - uvjeren je Paminjo. (Ivica CEROVAC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter