Istra 1961: Na Poljud po bod, a možda i sva tri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Istre 1961 danas kreću u treći, posljednji čin predstave zvane Liga 12. Pred "zeleno-žutima" još je 11 kola u kojima će tražiti vizu za probrano društvo, devet najboljih hrvatskih klubova koji će sljedeće sezone, skupa s drugoligaškim prvakom, činiti elitnu desetoricu domaćeg nogometa.

Za početak završne borbe pulski prvoligaš je teško mogao dobiti zahtjevnijeg protivnika, Hajduka na Poljudu, istom onom koji je jesenas bio ispunjen s 20 tisuća duša što su ih "zeleno-žuti" utišali na najbolji mogući način, pobjedom.

- Odigrali smo svi skupa već dosta utakmica u takvom ambijentu tako da nam to neće smetati - rekao je napadač Istre 1961 Goran Roce. - "Napalit" će se na nas i domaći igrači i njihov trener, to je sigurno, jer smo im mi jesenas pokvarili feštu. Ne vjerujem da bi 20 tisuća navijača došlo na Poljud kad gostuje jedna Istra 1961, mi smo tu bili samo usput, i taj poraz će im sigurno biti dodatni motiv da stignu do pobjede. No, i mi ćemo imati iste želje.

Upravo je Roce bio taj koji je u 12. kolu pogotkom postignutim u 80. minuti bacio Hajduk na pleća. Bio je to za stasitog Žminjca nakon onog postignutog Osijeku drugi gol u sezoni, da bi se potom "otvorila špina" i Roce je do zimske pauze pogodio mrežu Dinama, Cibalije, Splita i Zagreba. Nakon odlično odrađenih zimskih priprema očekivao se da će u nastavku sezone nastaviti u istom ritmu, ali to se nije desilo.

- Protiv Hajduka me jesenas krenulo i onda mi se otvorilo i u drugim utakmicama, podiglo se samopouzdanje. Siguran sam da opet može biti tako, treba samo taj prvi gol da dođe, ne bih imao ništa protiv da opet serija krene od Hajduka - istaknuo je Roce.

- S druge strane, nije bitno hoću li zabiti ja ili netko drugi, važno je jedino da dobro odigramo kao što smo i dosad te da pokušamo ostvariti pozitivan rezultat. To možemo, ali neće biti lako. Hajduk je mlada momčad, odlično pripremljena, a na nama je da pokušamo ostvariti maksimum koji možemo. Da li bi me zadovoljio bod? Nema kluba u Hrvatskoj koji ne bi bio zadovoljan remijem na Poljudu, jer je bod protiv Hajduka odličan rezultat, 'ajmo se onda i mi danas nadati bodu, a uzeti sva tri. (Ivica CEROVAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter