"Istra 1961" na cekanju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dan nakon saznanja kako u novopecenom pulskom nogometnom prvoligašu glavni kotac škripi, kako se predsjednik "Istre 1961" Darko Jergovic i pulski gradonacelnik Boris Miletic spore oko novca kojim je trebalo osigurati stabilnost kluba, sve je stavljeno na cekanje. Sad svi u klubu i oko njega išcekuju sjednicu izvršnog odbora, zakazanu za ponedjeljak, koja bi trebala dati odgovor na pitanje hoce li pulski klub krenuti u pripreme za prvoligašku sezonu ili nece. Umjesto da se u klubu sad raspravlja o mogucim pojacanjima, pripremama ili o suparnicima, u pitanje je dovedena buducnost kluba, a time neposredno i pulskog nogometa.

Da neugodne vijesti brzo putuju i nije neka novost, za pulska se zbivanja vrlo brzo saznalo diljem "Lijepe naše". Trener Elvis Scoria je na odmoru na Hvaru, ali je dobro upucen u domaca zbivanja, a jednako je tako i s igracima poput Hasana Kacica koji iz Dubrovnika prati situaciju na Verudi. "Ja sam odavno upozoravao da treba poraditi na tome da se u pripreme ude cistih racuna",  rekao je trener Elvis Scoria koji se danas vraca s odmora. "Zasad mogu tek konstatirati kako nije dobro da se kasni s pocetkom priprema. To je više psihološki problem nego stvarni, ali znajuci da se treba pripremiti za Prvu ligu, da bi minimalno polusezonu trebali kao domacini igrati na "Kantridi" to zasigurno nije pravi nacin da se krene u prvoligašku sezonu. No, drugo nam nije preostalo, nego da odgodimo okupljanje. Nismo mogli pozvati igrace na okupljanje kad dobar dio njih i nema ugovor. Rekli smo igracima da cemo ih zvati u utorak i javiti kakva je situacija."

- Pratim sve na internetu ili iz novina i vidim da je cirkus - rekao je Hasan Kacic. - Ja sam u kontaktu sa sportskim direktorom Kurtovicem i cekam da mi jave kad ce biti okupljanje da dodem u Pulu na razgovor. Meni je istekao ugovor, ali sam rekao da cemo sjesti i razgovarat o nastavku suradnje, samo prije toga želim da se riješe zaostaci. Da namjeravam doci vidljivo je i iz toga što mi je sva roba ostala u Puli. No, ako stvari ne krenu željenim putem morat cu potražiti druga rješenja. Profesionalac sam i moram misliti o svojoj karijeri, ali se iskreno nadam da do toga nece doci i da ce se sve rasplesti na najbolji moguci nacin. Još uvijek nije kasno da klub ude spreman u pripreme za novu sezonu, ali je sad vec pet do podne. Ocekujem da ce predsjednik Jergovic ipak naci pravu soluciju i za ovo, jer zaista bi bilo glupo da se sad odustane od projekta kad je konacno pokrenuta obnova gradskog stadiona. Sad je na gradu da kaže želi li imati nogometnog prvoligaša ili ne - zakljucio je jedini igrac uz golmana Lisjaka koji je u protekloj sezoni odigrao sve minute.


Podijeli: Facebook Twiter