Istra 1961: Maksimirski poučak protiv Cibalije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski su nogometaši u petak upisali šesti prvenstveni poraz nakon što su u prvom susretu 14. kola s 1:3 poraženi od Dinama. Gostujući poraz od prvaka i trenutno uvjerljivo vodeće momčadi Prve HNL sigurno nije neko iznenađenje, ali dojam je da ovom prilikom "zeleno-žuti" nisu uspjeli ponoviti izdanja iz prethodnih susreta.

Što zbog kvalitete suparnika, što zbog vlastitih pogrešaka, ponudili su sastavu trenera Ante Čačića priliku koju ovi nisu propustili. Tako je "pakleni niz" od četiri utakmice u svega 12 dana, gostovanje kod Hajduka, domaći ogled sa Slavenom, pa gostovanja u Osijeku i kod Dinama, Istra 1961 zaključila s pobjedom, dva remija, jer u Osijeku su poraženi u produžecima i porazom protiv najboljih. S obzirom na sve nedaće koje su u tom razdoblju pratile sastav trenera Pamića, prikazane igre i rezultati u ta četiri susreta pokazali su da ova momčad ima kvalitetu za mirno brođenje prvoligaškim prvenstvom.

- Odigrati toliko utakmica u tako kratkom razdoblju uza sve one dobro znane probleme s ozljedama i najdulja gostovanja, do Splita i Osijeka nije bilo lako, i nakon ovog ciklusa mogu slobodno reći da sam ponosan na svoje igrače - rekao je trener Istre 1961, Igor Pamić.

- Uoči ovih utakmica neki su nas već otpisali, a mi smo pobijedili na Poljudu, pa smo odigrali odličnu utakmicu protiv Slavena, iako nismo uspjeli pobijediti, potom smo odigrali još bolje u Osijeku gdje nam je sreća okrenula leđa, a sudačka nas je pogreška spriječila da prođemo u četvrtfinale Kupa i sad je na kraju došla ova utakmica na Maksimiru u kojoj smo pokušali ponoviti igru s Poljuda, ali nismo uspjeli.

- Cibaliju moramo dobiti. To je utakmica koja će prelomiti naše prvenstvo. Ukoliko osvojimo sva tri boda, dobit ćemo potreban mir i doći u situaciju da se borimo za ulazak u gornji dom na prvenstvenoj ljestvici, dok nas u slučaju da ne pobijedimo čeka "nemiran san" - zaključio je trener pulskog prvoligaša. (Roberto CAR)


Podijeli: Facebook Twiter