Istra 1961: "Liga deset" na dohvat ruke

10. studenog prošle godine Istra 1961 je protiv Cibalije upisala posljednju domaću pobjedu
10. studenog prošle godine Istra 1961 je protiv Cibalije upisala posljednju domaću pobjedu

Nogometaši Istre 1961 zimsku su stanku dočekali s 20 osvojenih bodova, da bi potom u nastavku sezone svoj bodovni konto obogatili za još 14 bodova. Odigrali su "zeleno-žuti" u 2013. godini devet utakmica i pritom upisali pet remija, poraz u Zadru i tri pobjede, sve ostvarene s one strane Učke. Nakon slavlja na Poljudu i u Osijeku, pulski su se nogometaši u petak, malo prije ponoći, s punim plijenom vratili i iz Zaprešića. Pobjeda je to koja ima dvostruku vrijednost jer je izborena protiv direktnog konkurenta koji je s "nulom" na domaćem terenu svoje šanse za ostanak u elitnom društvu sveo na minimum, dok je Istra 1961, šest kola prije kraja prvenstva, stigla nadomak "Lige deset".

Možda će put k ostvarenju glavnog cilja koji je u ovoj sezoni postavljen pred trenera Igora Pamića i njegove pulene, ostanak u najvišem razredu, olakšati glavni i odgovorni ljudi iz Rusanove ulice. Naime, kao i prije godinu dana, u smiraj prvenstva opet su krenule priče oko izdavanja prvoligaških licenci, bez kojih neće biti moguće ući u sljedeću sezonu.

Međutim, puno je gora situacija s drugoligašima, iz čijeg bi društva trebao stići deseti član "Lige deset" za sljedeću sezonu. Neophodan uvjet je da klub zauzme jedno od prva dva mjesta u ovoj sezoni i da se za njihovim poslovanjem ne vuku nikakvi repovi, kao i da stadion na kojem igraju zadovoljava sve ono što je zatraženo iz "Kuće nogometa", a tu nastaju problemi. Lako bi se moglo dogoditi da iz Prve lige na kraju sezone ispadnu samo dva kluba, jer niti jedan od drugoligaša neće steći uvjete za promociju u viši rang. Time bi akcije Istre 1961 za ostankom u elitnom razredu još više porasle, jer trenutno najugroženijim klubovima, Zagrebu i Interu, bježe deset, odnosno 11 bodova. Međutim, sigurno je da se u "zeleno-žutim" redovima u ovom trenutku ne žele zamarati nikakvim pričama "što bi bilo, kad bi bilo", već im je jedina namjera da, po mogućnosti što je prije moguće, i matematički potvrde ostanak. (Ivica CEROVAC)

CIJELI TEKST ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.

 

 


Podijeli: Facebook Twiter