Istra 1961: Kristijan Batelić zgrabio priliku

Kristijan Batelić (D. MEMEDOVIĆ)
Kristijan Batelić (D. MEMEDOVIĆ)

Pulski nogometaši danas se s Rogle vraćaju u Pulu. Nakon jutarnjeg treninga momčad Igora Pamića odigrat će i treći prijateljski susret u slovenskom dijelu priprema, ovoga puta protiv ukrajinskog premijerligaša Iličevca iz Mariupola koji je prošlu sezonu zaključio na devetom mjestu.

Utakmica će se igrati u Zreču s početkom u 15.30 sati i nakon susreta igrači Istre 1961 autobusom će se vratiti u Pulu. Tu će dobiti dva dana odmora i od utorka će "zeleno-žuti" krenuti u završna dva tjedna priprema koja će odraditi u Puli uz generalku koju će u subotu, 6. srpnja, odigrati u Gorici protiv istoimenog slovenskog prvoligaša.

Jučer su pulski nogometaši imali puno lakši ritam nego prijašnjih dana. S obzirom na to da su trener Pamić i njegovi suradnici bili zadovoljni onime što su igrači prezentirali u 2:0 pobjedi nad slovenskim igračima bez ugovora, na rasporedu je bio tek jedan trening ujutro, onaj rekuperacijski, dok se popodne analizirala snimka tog susreta.

Među igračima u polju trenutno najveće iznenađenje predstavlja Kristijan Batelić. Puljanin ponikao u omladinskom pogonu ovoga kluba, koji je prošle sezone bio na posudbi u Rovinju, značajno je podigao razinu svoje igre i uz Luku Hadžića, koji je zbog udarca u Ahilovu tetivu jučer bio na terapijama, glavni je kandidat za poziciju iza špice, za koju još konkurira i iskusni novak Zdenko Jurčević.

I dok su pozicije u polju već u velikoj mjeri određene, u pulskom stožeru s nestrpljenjem očekuju puni oporavak prvog golmana Antonija Ježine koji je u trening utakmici u Štinjanu, prvoj u ovim pripremama, ozlijedio rame. Ježina je ovoga tjedna radio normalnim intenzitetom, ali tek će utakmica biti pravi test koliko je Murteranin zapravo spreman. Dosad su minutažu na golu tako dijelili Prskalo, mladi Brkić i povratnik Lovrić.

Sve u svemu, "zeleno-žuti" mogu biti zadovoljni onime što su u kratkom razdoblju uz tragediju koja ih je snašla smrću Alena Pamića, odradili u slovenskim planinama. (Roberto CAR)


Podijeli: Facebook Twiter