Istra 1961: Koprivnica dosad neosvojiva tvrđava

Dejan Radonjić (M. MIJOŠEK)
Dejan Radonjić (M. MIJOŠEK)

Subotnji domaći poraz od Lokomotive nije poremetio proljetni hod Istre 1961, ali je pred igrače u zeleno-žutom i trenera Igora Pamića postavio nove zahtjeve. Za krivi korak na vlastitom travnjaku morat će se nastojati iskupiti u gostima. To je nešto što Puljanima u dosadašnjem dijelu prvenstva i nije bilo previše zahtjevno, jer su s dosadašnjih 11 gostovanja u pet navrata osvojili sva tri boda čime su u Pulu donijeli čak 17, što ih svrstava na visoko četvrto mjesto po uspješnosti izvan svog travnjaka.

Sad će dva vikenda u nizu imati priliku da taj gostujući uspjeh dodatno povećaju, jer će u subotu gostovati u Koprivnici kod Slaven Belupa, a tjedan dana kasnije kod Osijeka. Iako, povijest dosadašnjih prvenstvenih ogleda u Koprivnici neće u pulskom klubu nikome natjerati osmijeh na lice. U deset odigranih utakmica ostvarili su četiri remija i šest poraza. To je gostovanje s kojeg se ekspedicija ovoga kluba nikad nije vratila sa sva tri boda.

Motiva pulskim igračima, dakle, neće sigurno nedostajati, ali će zato treneru Pamiću itekako nedostajati neki igrači koji bi priželjkivani scenarij sigurno znatno olakšali. Iznad svih kažnjeni Blagojević, bolesni Franjić i ozlijeđeni Horvat. Prva su dvojica, zanimljivo, članovi kvarteta vodećih klupskih strijelaca s po pet prvenstvenih golova, uz Križmana i Radonjića. Stoga će za ovo drugo proljetno gostovanje, nakon onog uspješnog u Sigetu, "div iz Žminja" od te četvorke moći računati samo na stasitog Dejana Radonjića.

Susret s Lokomotivom pokazao je kako glavne pulske napadačke uzdanice Radonjić, Jo i Mutombo, kojima će se sad priključiti i Aguilar i Hajder koji će imati pravo nastupa u ovom kolu, nemaju snage za svih 90 minuta igranja, posebno ukoliko se od njih traži da igraju i u fazi obrane, nešto bez čega je moderan nogomet nezamisliv. Tako je Tomislav Havojić trenutno jedini napadač koji je spreman za svih 90 minuta, pa nije ni čudno da je ovog proljeća upisao punu minutažu. Ostale će trener Pamić najvjerojatnije i dalje koristi s doziranom minutažom. (Roberto CAR)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter