Istra 1961: Kojim smjerom krenuti?

Robert Dadić (M. ANGELINI)
Robert Dadić (M. ANGELINI)

Početak travnja označio je i kraj europskih snova na "Drosini". Nada u premijerni izlazak pulskog kluba na europsku scenu nije dugo trajala. Financijski i igrački kudikamo moćnija Rijeka zasluženo je izborila plasman u finale Kupa Hrvatske, iako u Istri 1961 mogu žaliti za obrambenim pogreškama na Kantridi, odnosno propuštenoj prilici Havojića na "Drosini".

Nakon toga "europsko svjetlo na kraju tunela" bio je lov na četvrto mjesto u prvenstvu. Za takav je pothvat trebalo treći put uzastopce pobijediti Split na Parku mladeži. No, istrošena pulska momčad, "tanka klupa", nije izdržala toliko uzastopnih "susreta godine" i nakon što je Glumac osigurao "crvenima" pobjedu, momčad trenera Igora Pamića oprostila se s europskom vizom.

Time su u pulskom prvoligašu sedam kola prije kraja stigli do raskrižja s pitanjem svih pitanja: kojim smjerom dalje? Dio odgovora na to pitanje ponudio je trener Pamić u razgovoru za naš list, iako ni tom prilikom nije jasno naznačio prioritete do kraja sezone. Vjerojatno zato što još uvijek nije jasno koji će pravac odabrati predsjednik pulskog kluba Mihail Ščeglov. A sve, naravno, ovisi o novcu.

Zasad se tek zna da je pulska momčad osigurala ostanak u Ligi 10. Možda još nije i matematički, ali bilo bi zaista nevjerojatno da pretposljednji Slaven Belupo koji ima 19 bodova ili posljednji Hrvatski dragovoljac koji ih na kontu ima samo 17, prestignu "zeleno-žute" koji su dosad dohvatili 36 bodova. Dakle, u Europu se ove sezone više ne može, a ne može se niti ispasti. I sad treba birati između borbe za očuvanje trenutnog šestog mjesta koje napada Zadar i kojim bi se izjednačio prošlosezonski najbolji plasman jednog pulskog kluba u Prvoj HNL, ili davanja prilike nekim juniorima ili igračima koji su dosad manje igrali. I jedna i druga opcija imaju svoje pluseve i minuse. (Roberto CAR)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter