Istra 1961: Kadrovska križaljka

Slavko Blagojević (M. MIJOŠEK)
Slavko Blagojević (M. MIJOŠEK)

Još samo posljednja postaja, ona zadarska, pa će pulski nogometaši na zasluženi odmor. Doduše kratak, kudikamo kraći nego što bi igrači željeli, jer Igor Pamić je novi susret, za one koji ostaju u Puli, zakazao već za 9. lipnja.

Trenera Istre 1961 sad paralelno muče dvije brige. Ona koja se odnosi na krnju postavu koju će izvesti na Stanovima protiv domaćina kojem je to utakmica sezone, ali paralelno je već odavno mislima okrenut i predstojećem prelaznom roku. I dok igrači, njih 15 koji kandidiraju za gostovanje u Zadru koje pulskom klubu u bodovnom smislu ne znači ništa budući da su već ranije osigurali šestu poziciju u prvenstvu, marljivo treniraju i spremaju se za "kreševo" koje ih vrlo vjerojatno čeka na Stanovima, navijači pulskog kluba željno iščekuju vijesti o igračima koji će napustiti, odnosno doći u klub.

Po tom je pitanju Paminjo bio vrlo jasan. Poučen negativnim iskustvima iz prethodnih priprema, odmah je dao do znanja da već puno prije prvog okupljanja želi imati jasnu viziju kostura momčadi za iduću sezonu. Zapravo već idućeg tjedna želi odgovore "izabrane četvorke".

Pa je u tom smjeru odmah i krenuo, počevši od dovođenja igrača na probu. Njih šestorica, Denis Bošnjak, Luka Mihaljević, Kevin Krans, Zedi Ramadani, Hugo Fernandez Molina i Luka Batur, koji već neko vrijeme treniraju sa "zeleno-žutima", te Endrit Elezaj jučer su odigrali i prijateljski susret u Štinjanu. Susret koji je prekinut već nakon pet minuta nastavka zbog nevremena koje se obrušilo na Štinjan. Kiša i jak vjetar potjerali su igrače i trenere put svlačionice, dok su gledatelji jurnuli prema svojim automobilima. Tako se u tih ukupno 35 minuta igre, budući da je poluvrijeme trajalo pola sata, moglo tek naslutiti kako "dišu" igrači na probi. Istaknuo se Bošnjak s dva gola. Prvi je postigao nakon dvostrukog proigravanja s Fernandezom, drugi na asistenciju juniora Tina Ivanovića, dok je Španjolac u drugom dijelu golom prestigao posljednji sučev zvižduk koji je ujedno označio bijeg s Fortina. Svakako je tih 35 minuta bilo premalo za neku realniju procjenu igrača na probi, ali se "na prvu" svidio stoper Luka Batur.

No, bit će ovo tek jedan od brojnih testova koje će Pamić i suradnici ovoga ljeta imati s igračima na probi. U pravilu iz takvih testova na kraju put do prve momčadi "zeleno-žutih" pronađu tek jedan ili dva igrača. Tako su svojevremeno upravo nakon proba u Istri 1961 ostali Henri Belle i Dejan Radonjić. Više nego dovoljno da u pulskom prvoligašu nastave tom uhodanom stazom tražiti jeftine igrače koji se potom mogu pretvoriti u sjajna pojačanja. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter