Istra 1961: Kad krene sezona vidjet ćete pravog Joa

Najveći mu je problem - jezik; Josiel de Oliveira - Jo (D. MEMEDOVIĆ)
Najveći mu je problem - jezik; Josiel de Oliveira - Jo (D. MEMEDOVIĆ)

Dok Sunčeve zrake nemilice zagrijavaju "Drosinu" na kojoj nogometaši Istre 1961, majica natopljenih znojem, finiširaju s pripremama za iduću sezonu, napokon je "svanulo" i Josielu Alvesu de Oliveiri, brazilskom pojačanju "zeleno-žutih", a bogami i većini oko njega u redovima pulskog prvoligaša.

"Krivac" za to je Ricardo Ostroman, mladić rođen u Portugalu koji se prije nekoliko godina zajedno s roditeljima, ocem Puljaninom i majkom Portugalkom, preselio u Pulu i sad s vremena na vrijeme "uskoči" ne bi li pomogao da se premosti jezična barijera između Joa, odnosno Žoa kako bi rekli "fetivi" Portugalci, i ostatka društva u Istri 1961.

Okoristili su se i predstavnici sedme sile, jer im je to omogućilo da, bez da pritom "lome ruke i noge" te prolaze ubrzani tečaj brazilskih sapunica, od ovoljetnog pojačanja "zeleno-žutih" saznaju neke informacije, poput one kako mu je prošao dosadašnji boravak u redovima pulskog prvoligaša.

- Sviđa mi se u Puli, nije skrivao Jo nakon 20 dana boravka u najvećem istarskom gradu. "Definitivno mi najveći problem predstavlja jezik, jer se teško sporazumijevam sa suigračima tijekom igre i ponekad ne znam što trener od mene traži na terenu, ali vjerujem da ću i to prebroditi te da ću pomoći svom novom klubu na putu do pobjeda."

- Želja mi je napraviti nešto u nogometu i tako osigurati budućnost sebi i svojoj obitelji. Vjerujem da će mi u tome pomoći igranje u Istri 1961, gdje mi je cilj zabiti što više golova. Imam vjeru u sebe i znam da sam to sposoban napraviti, naglasio je Jo, koji je sa "zeleno-žutima" potpisao dvogodišnji ugovor.

- Mislim da nemam slab udarac. Ovo što pokazujem na treninzima nije ipak ono pravo jer se još malo čuvam dok ne počne sezona, ne želim se preforsirati da se ne bih slučajno ozlijedio. U Brazilu i tako malo koji igrač puca punom snagom, svi više volimo loptu pogoditi onako sa strane i potom je plasirati u gol. To puno efektnije izgleda od nabijanja, i kad krene sezona vidjet ćete pravog Joa. Ne garantiram da ćemo stalno pobjeđivati niti da ću ja svaku utakmicu odigrati dobro, ali ne trebate ni sumnjati da ću svaki put kada zaigram dati sve od sebe, zaključio je Brazilac u "zeleno-žutim" redovima. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter