Istra 1961: Jučer trčali "posljednji Mohikanci"


Gradski stadion "Aldo Drosina" jučer je opet bio poprilično pust, uobičajena slika za period nakon što je sezona okončala, a pripreme za onu koja slijedi još nisu započele.

Igrači na probi od kojih je većina, njih 13, stigla u ponedjeljak, a onda su im se u utorak i srijedu priključila još šestorica, jučer su napustili Pulu te sad u svojim domovima očekuju telefonski poziv nakon kojeg će saznati da li je ono što su pokazali tijekom svog boravka u redovima pulskog prvoligaša bilo dovoljno da im osigura mjesto među igračima koji će u ponedjeljak krenuti s pripremama.

Testiranje brzine, dva treninga i međusobna utakmica za koju su bila angažirana i šestorica "zeleno-žutih" juniora bilo je dovoljno Igoru Pamiću, po njegovim riječima, da vidi ono što ga je zanimalo. Sad se čeka samo njegov konačni sud da li je netko od igrača na probi "materijal" za prvu momčad, ali i da li nekog, a tu se prvenstveno misli na one mlađe, u sezoni koja slijedi može koristiti u drugoj momčadi koja će nastupati u Trećoj HNL i ako se tamo pokaže danas-sutra pokuca na vrata prve momčadi.

Glavni filter, utakmica između "žutih" i "zelenih" odigrana na odličnom travnjaku štinjanskog "Fortina", nije pružila predstavu za pamćenje, no opet je mogla nešto otkriti. Oni koji su došli u Štinjan s namjerom da na djelu pogledaju jedinu dvojicu "domaćih" igrača na probi, Amera Škiljana i Gianfranca Milocanija, mogli su vidjeti samo ovog prvog jer je čuvar mreže Funtane cijeli susret prosjedio na klupi.

Paminjo je tu odluku obrazložio riječima da su preostala dvojica golmana "potegnula" dobar komad puta te da bi želio dobiti što bolji uvid u njihove mogućnosti, dok će Milocanija imati vremena pogledati jer ga očekuje na pripremama. Iz istog je razloga Škiljana zamijenio na poluvremenu premda je ovaj bio među boljim igračima "žute" momčadi koja je u prvih 30 minuta u potpunosti nadigrala "zelene".

Kako se u nastavku ozlijedio Blažević, Škiljan se u završnici susreta vratio u igru te s još nekoliko kvalitetnih poteza potvrdio da bi i on trebao pronaći mjesto među onima koji će se u ponedjeljak pojaviti na prvoj prozivci.

Uz Škiljana, u "žutoj" momčadi za koju su igrala i četiri juniora Istre 1961 najbolji dojam ostavila su dvojica krilnih napadača Ivan Galić i Deni Bektaši. Galić je 19-godišnjak iz Slavonskog Broda koji je prošle sezone igrao za Lokomotivu, dok je Bektaši dvije godine stariji Zagrepčanin koji je ovo proljeće pauzirao. No, da nije zaboravio igrati pokazao je u prvom poluvremenu utakmice na Fortinu kad je u 15. minuti doveo "žute" u vodstvo, da bi potom 12 minuta kasnije pogodio i okvir protivničkog gola. (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter