ISTRA 1961: Jo i Šimurina otišli, Lovrić na odlasku

Josiel Alves Jo (M. MIJOŠEK)
Josiel Alves Jo (M. MIJOŠEK)

Nije problem Petra Franjića jedini s kojim se Michael Glover morao suočiti po povratku iz Amerike, dočekali su ga neriješeni statusi suspendiranih igrača, Joa i Igora Lovrića. Premda je u obraćanju medijima najavio da će po pitanju Joa još dobro odvagnuti, taj je slučaj vrlo brzo i konačno riješen.

Ugovor sa Joom je raskinut i on više nije igrač Istre 1961. Jedini uvjet koji je klub postavio bila je zabrana igranja u ostalim hrvatskim klubovima, pa se tako kao moguća destinacija nestašnog Brazilca spominje Koper. To je i novi klub Ivana Šimurine, stopera koji se također razišao s Istrom 1961, što je i očekivan rasplet znajući da nije bio u užim planovima stručnog stožera. Ostalo je tako otvoreno još samo pitanje vratara Igora Lovrića suspendiranog zbog reakcije nakon izostavljanja iz sastava protiv Hajduka.

- Lovrić je reagirao slomljena srca, povrijeđen činjenicom da mu se nije pružila prilika, pa ćemo mu nastojati omogućiti da dobije pravu priliku. Jasno je da ona neće biti u ovom klubu, no vjerujem da ćemo razgovorom naći rješenje na obostranu dobrobit  – poručio je Glover. Kao moguća zamjena na probu je već doveden 19-ogodišnji vratar OFK Beograda Miloš Ostojić. (D. RAMIĆ KOVAČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter