Istra 1961 je u Rijeci bila tek poškakljana

Igor Čagalj, iza Tomislav Havojić (M. MIJOŠEK/arhiva)
Igor Čagalj, iza Tomislav Havojić (M. MIJOŠEK/arhiva)

Dani polako prolaze, ali "tripletta" koju su u petak na otvaranju nove prvoligaške sezone nogometaši Rijeke na Kantridi podarili Istri 1961 još uvijek peče. Puno više od samog poraza, najuvjerljivijeg što su im u dosad odigranih 17 regionalnih derbija nanijeli susjedi s onu stranu Učke, "zeleno-žute" boli činjenica što su do tri boda Riječani stigli praktički s pola snage.

Tolika je bila razlika u kvaliteti predstave koje su podno stijena Kantride pružili igrači dvije momčadi koje su na koncu prošle sezone dijelile samo tri stepenice na prvoligaškoj ljestvici. Kako sada stoje stvari, u prvenstvu u koje smo upravo zakoračili jaz koji će razdvajati dva susjeda bit će poprilično veći i dublji.

- Pogledao sam odmah u subotu triput snimku i prvo što sam vidio je da smo u četiri utakmice, jednoj uživo i tri na snimci, primili 12 golova, a nijedan dali te mi nije bilo nimalo ugodno, pokušao je cijelu situaciju okrenuti na šalu Igor Pamić, trener Istre 1961.

- Sad vjerojatno oni dušobrižnici koji se brinu o Istri 1961 uživaju u ovom porazu. Ima ih puno, tih neprijatelja kluba koji će se sada smijati i pričati po svome, ali srećom imamo mi još više pravih navijača, pozitivaca, prijatelja kluba koji vjeruju u nas i koji će nas opravdati. Mi smo nešto znali i, što je najbitnije, nismo nikoga lagali. Znali smo da nismo na nivou i da nećemo ni biti tako brzo.

Ja sam to prvi znao, bez obzira na silan optimizam mojih igrača. Govorio sam da je Liga 10 malo drugačija i da na to moramo biti spremni i da nećemo željeni nivo dostići ni nakon dva-tri kola nego nešto kasnije, u četvrtom ili petom kolu, možda tek tijekom prve reprezentativne pauze.

Bez obzira na poraz, bila je to utakmica u kojoj sam mogao vidjeti nešto što će mi koristiti u budućnosti i mogu reći da me nitko od igrača nije razočarao. Rekao sam odmah dečkima da ni slučajno poslije Rijeke ne smiju sagnuti glavu prema dolje i svima sam poručio da trebamo ići polako.

Istra 1961 je u Rijeci bila samo malo poškakljana zato što je poraz od 3:0 neugodan i zato što je to bio susjedski derbi, ali nije nas to izbacilo iz ritma. Barem mene nije, to vam garantiram, a sad je na meni da to razmišljanje prenesem na svoje igrače.

Ponovit ću još jednom, nakon 36 odigranih kola će se sve zbrajati, zaključio je Pamić. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter