Istra 1961 izgubila u derbiju punom obrata

Sandi Križman uspio je svladati Vargića (M. ANGELINI)
Sandi Križman uspio je svladati Vargića (M. ANGELINI)

Treći su domaći poraz u petom susretu upisali pulski nogometaši. No, ovoga im se puta ne može puno zamjeriti, ostavili su na travnjaku i posljednji atom snage i morali su, skupa s ipak razočaranom publikom, priznati da ova riječka momčad nije tek tako jedina neporažena u Prvoj HNL.

Bila je to vrlo sadržajna utakmica s pet golova, vratnicom i gredom, još nekoliko prilika za gol, ali na kraju i ponekim žutim kartonom previše, te uz dva isključenja. Puljani su smogli snage da početno vodstvo Riječana preokrenu i na zadovoljstvo publike povedu 2:1, ali je u završnici Krstanović asistencijom i pobjedničkim golom "zahvalio" treneru Keku što ga je uveo u igru.

Kudikamo iskusnija i igrački kvalitetnija gostujuća momčad preselila je ubrzo igru na pulsku polovicu. Nije da su se "zeleno-žuti" željeli braniti, već su imali dosta problema u građenju napada, jer su "bijeli" poput osa napadali igrača s loptom.

Tako su Kvržić i Sharbini prvi "zakuhali" pred Ježinom, srećom novopečeni reprezentativac nije morao ozbiljnije reagirati. Trebalo je pulskim igračima malo vremena da se prilagode ovakvom načinu igre Riječana i prvu je priliku propustio Jo nakon dvostrukog proigravanja s Križmanom. Nažalost, lopta je odmah ušla u mrežu na drugoj strani. Opasni Kvržić, nije uzalud Pamić rekao da je on najbolji igrač Riječana, pogodio je uz pomoć Obšivača vratnicu, a na odbijanac je najbrže reagirao "kralj šesnaesterca" Leon Benko i Ježina je morao vaditi loptu iz mreže. Primljeni gol natjerao je Puljane na reakciju, krenuli su "zeleno-žuti" u napad, no teško su dolazili do posljednje linije pred Vargićem.

U tome su konačno, brzom akcijom, dodavanjima iz prve, uspjeli u 35. minuti. U tri poteza lopta je s lijeve došla na desnu stranu za Horvata koji je dao povratnu za Havojića, ali se ispriječio Knežević. Nije bio gol, ali je ova akcija izmamila veliki aplauz s tribina. Trebao je to biti putokaz pulskim igračima kako igrati protiv, mora se priznati, vrlo kvalitetnih gostiju s Kvarnera.

Nedugo zatim, igrala se 41. minuta, uslijedila je erupcija na "Drosini". Bolju igru nakon primljenog gola Puljani su okrunili golom Petra Franjića. Zagrepčanin je, slično kao i protiv Osijeka, okušao udarac izvana i ponovno izjednačio na 1:1. Izjednačujući gol i dobra igra pulskih igrača, posebno u drugoj polovici prvoga poluvremena, natjerali su gledatelje da ih u svlačionicu isprate glasnom podrškom.

Igrala se treća minuta nastavka kad je Vargić osjetio otrov "žminjske kobre". Obšivač je počeo akciju, Jo sjajno proigrao pravovremeno utrčalog Križmana i ovaj je mirno matirao bivši klub za sjajnih 2:1 i novi skok pulskih navijača na tribinama.

Pokušali su sad Riječani podići ritam susreta i preuzeti terensku inicijativu, ali je tandem pulskih srednjih veznih Blagojević - Obšivač pravovremeno zatvarao sve pukotine.

Sredinom nastavka došlo je do očekivanog pada u igri na obje strane i treneri su posegli za zamjenama. Kek je na travnjak poslao Mujanovića i Krstanovića, Pamić je Horvata zamijenio Grafom koji se u 75. minuti mogao upisati i u strijelce. No, napadi Riječana su se isplatili tri minute kasnije. Prvo je Močinić zatresao gredu, a potom je nakon kornera nebeski skakač Krstanović servirao šansu na pladnju za Kvržića i ovaj je iz blizine matirao Ježinu za 2:2 i glasnu podršku Armade koja je sad tjerala svoje igrače u nove napade.

I stigao je i novi gol. U trenutku kad je Jo nakon starta na centru zatražio zamjenu, Škarabot je prošao lijevom stranom i ubacio u sredinu gdje je Krstanović, začudo nogom, svladao Ježinu za 3:2 vodstvo Riječana.

Dobar dio gledatelja sa zapada je već krenuo napuštati stadion kad je sudac Matoc mahnuo crvenim kartonima pred očima Woona i Mujanovića, jer se na kraju nepotrebno nervoza uvukla među igrače obje momčadi.

Susret 10. kola Prve HNL: Istra 1961 - Rijeka 2:3 (1:1). Gradski stadion "Aldo Drosina". Gledatelja: 4.000. Sudac: Marko Matoc (Zaprešić) - 6,5. Pomoćnici: Crnčić (Vrbovec) i Meić (V. Gorica). Strijelci: 0:1 Benko (23'), 1:1 Franjić (41'), 2:1 Križman (48'), 2:2 Kvržić (78'), 2:3 Krstanović (83'). Žuti kartoni: Blagojević, Graf, Jo (Istra 1961), Pokrivač, Maleš, Mujanović, Močinić (Rijeka). Crveni kartoni: Woon (90'), Mujanović (90'- drugi žuti).

ISTRA 1961: Ježina, Horvat (od 73. Graf), Čagalj, Budicin, Woon, Obšivač, Blagojević, Franjić, Jo, Havojić (od 89. Sačer), Križman.

RIJEKA: Vargić, Tomečak, Marić, Knežević, Škarabot, Maleš, Močinić, Pokrivač (od 68. Krstanović), Kvržić, Sharbini (od 59. Mujanović), Benko (od 90. Pušić) (R. CAR)

Osijek - Dinamo 0:1

Dinamo je u današnjoj utakmici 1. HNL kao gost pobijedio Osijek s 1:0 (1:0). Strijelac je u 41. minuti bio Soudani. Pred 3.500 gledatelja na stadionu Gradski vrt sudio je Strukan iz Splita.

Dinamo se ovom pobjedom vratio na vrh ljestvice s 23 boda, jednim više od drugog Hajduka, dok je Osijek ostao pretposljednji, deveti, sa šest bodova koliko ima i osmi Hrvatski dragovoljac, dok je 10. Slaven Belupo s pet bodova. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter