Istra 1961 izgubila od Osijeka u produžecima

Probudio lažnu nadu - Goran Roce u duelu s Ivanom Aleksićem (D. KIBEL)
Probudio lažnu nadu - Goran Roce u duelu s Ivanom Aleksićem (D. KIBEL)

Utakmica 1/8 finala Kupa Hrvatske: Osijek - Istra 1961 3:2 (1:1, 1:0). Stadion u Gradskom vrtu. Gledatelja: 1000. Sudac: Bruno Marić (Daruvar) - 7. Strijelci 1:0 Kvržić (44'), 1:1 Roce (84'), 2:1 Pongračić (104'), 3:1 Miličević (115'), 3:2 Prgomet (120'). Žuti kartoni: Smoje, Lešković, Pongračić (Osijek).

OSIJEK: Vargić 7, Ibriks 6,5, Smoje 6,5, Vrgoč 6,5, Aleksić 6, (od 46. Pongračić 7), Pušić 6,5, Novaković 6, Lešković 6, Kvržić 7,5, V.Jugović 6,5, (od 81. Miličević 7), Zubak 5,5 (od 56. Lukić 6,5).

ISTRA 1961: Prskalo 5,5, Sušić 5,5, Čagalj 6, Budicin 6, Milić 6,5, Anđelković 5,5 (od 46. Aganović 6,5), Blagojević 6, Prgomet 6, I. Jugović 5 (od 84. Sharbini 5,5), Havojić 6, (od 71. Prelčec 5,5), Roce 7.

Prvi dio susreta protekao je u ravnopravnoj igri s ne baš previše izrazitih prilika. Ne može se osporiti da su oba suparnika pokušavala ugrožavati vrata, ali završnica im baš nije bila najpreciznija. Prvi su prijetili gosti preko svojeg najopasnijeg igrača u tom razdoblju Havojića, ali je njegov udarac u 6. minuti odlutao visoko preko vrata. Osijek je prvi put pokušao u 12. minuti preko Kvržića, ali ni on nije bio precizan. Tri minute kasnije, Kvržić je odlično prevario svoje čuvare na desnoj strani, uputio prizemnu loptu u peterac, a tamo je u posljednji trenutak ispred Zubaka dobro intervenirao Budicin.

Odmah u sljedećem napadu opet je Havojić bio u izglednoj poziciji pred Vargićem, nakon što je Prgomet pobjegao Novakoviću, ali je zakasnio na njegov prizemni ubačaj. U 21. minuti Jugović je ukrao loptu Sušiću, nakon čega je dobro poslužio Kvržića, a ovaj je iz prve tukao s ruba šesnaesterca, ali u njegovom udarcu opet nije bilo preciznosti. Prvu intervenciju vratar gostiju imao je tek u 24. minuti kad je opet pucao Kvržić, ali je Prskalo bio siguran.

Ipak, dotad najbolju situaciju za pogodak imala je Istra 1961 u 33. minuti. Kvržić je bio neoprezan u vlastitom šesnaestercu nakon što je presjekao jednu opasnu loptu, poigravao se s njom, uzeo mu je Milić koji ga je driblingom izbacio, a Kvržić ga je oborio, što je bio čisti jedanaesterac. Loptu je uzeo Tomislav Havojić, tukao snažno po sredini vrata, ali je Vargić bio lukav, "zaboravio" nogu i obranio taj kazneni udarac!

Kako to u nogometu obično biva, kazna za taj promašaj brzo je došla. Minutu prije odmora Ibriks je poslao odličan ubačaj s desne strane, a Kvržić se iskupio za svoju neozbiljnost 11 minuta ranije i pogodio za osječko vodstvo.

U nastavku susreta Puljani su krenuli po izjednačenje, a Osijek je zadovoljan minimalnom prednošću čekao svoju priliku iz protunapada. U takvim okolnostima gosti su imali inicijativu i počeli su vrlo opasno prijetiti Vargiću. U 55. minuti Roce je pokušao iz slobodnog udarca s 18 metara, ali je bio za malo neprecizan, a četiri minute kasnije Vargić je opet bio na sceni. Roce je odlično uposlio Aganovića, ovaj je s 10-ak metara pucao pod gredu, Vargić je to uspio odbiti, ali samo do Blagojevića čiji je udarac s ruba kaznenog prostora završio tik pored desne vratnice.

Sve do same završnice susreta činilo se da će Osijek izboriti plasman u daljnje natjecanje, a u 83. minuti mogao je to i potvrditi kad je opet Kvržić odlično prošao po desnoj strani, ubacio loptu na prvu vratnicu, a Vrgoč glavom iz čiste pozicije nije potvrdio pobjedu.

Ubrzo se to pokazalo kobnim, jer je već u sljedećem napadu Istra postigla izjednačujući pogodak. Milić je odlično proigrao Rocu, a ovaj preciznim udarcem odveo susret u produžetke. Istina, Osijekova mreža tresla se i dvije minute kasnije, kad je Roce pogodio gotovo isto mjesto kao i kod izjednačenja, ali je označeno zaleđe, kojeg možda i nije bilo.

U produžecima Osijek je uspio postići u svakom po jedan pogodak. Prvo se odlično snašao Pongračić u 104. minuti, a slično je reagirao i Miličević devet minuta kasnije i time su osigurali "bijelo-plavima" pobjedu, pa pogodak Prgometa u posljednjim trenucima susreta više ništa važno nije mogao promijeniti. (D. KELER)

Rezultati

Osijek - Istra 1961 3:2 (1:1)

Dinamo - Zadar 2:3 (2:2)

Zagreb - Zelina 1:2

Lokomotiva - Libertas 3:2

S. Belupo - Koprivnica 2:0 (0:0)

Srijeda

(14:30): GOŠK - Nedelišće

(17): Hajduk - Split

(17): Cibalia - Gorica


Podijeli: Facebook Twiter