Istra 1961 iščupala Rijeci bod - 3:3

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Igor Pamić konstatirao je da su "budale oni koji tvrde da njegove momčadi igraju bunker", a onda na Kantridi izveo jedanaestorku bez ijednog klasičnog napadača, "nakrcanu" braničima i defanzivnim veznjacima. U špici je ostavio samo ofenzivnog veznjaka Joa (kasnije je uveo Sačera), kojemu su se povremeno priključivali Franjić (desno) i Pilipović (lijevo).

Puljani su do odmora triput organizirano prešli centar i dvaput zabili nakon grubih pogrešaka Riječana. Kako drugačije objasniti situaciju iz 7. minute kada je Batarelo ostao sam na vrhu kaznenog prostora (Datković i kasnije Knežević su zakasnili u blok), nakon gostujuće polukontre "tri na pet" i kao na treningu pogodio lijevi kut nemoćnog Vargića za 1:1.

Ili drugi pulski gol za 2:2 iz 24. minute kad je Datković vratio loptu vratar Vargiću, ovaj previše oklijevao s ispucavanjem i na kraju pogodio upornog Franjića od kojega se lopta odbila u vratnicu, a onda je gostujući igrač jednostavno zakucao u mrežu za 2:2.

Rijeka je od početka krenula punim gasom. U 3. minuti Budicin je u zadnji čas "skinuo s noge" loptu Sharbiniju, a nastavilo se prvim Kramarićevim golom u 5. minuti. Napadač "bijelih" odigrao je dupli pas sa Sharbinijem te po udarcu sa sedam-osam metara pospremio loptu u mrežu za početno vodstvo svoje momčadi - 1:0.

Vratar Ježina je ušao u udarac, ali nije stigao spriječiti ono najgore. Prvo izjednačenje gostiju trajalo je otprilike 45 sekundi. Kramarić je nakon dodavanja Tomečaka udarcem iskosa s 14-15 metara uhvatio na spavanju Ježinu. Gostujući vratar očekivao je ubačaj umjesto udarca uz bližu vratnicu. Ponovo je dirao loptu na putu do mreže, ali nije uspio spriječiti novo vodstvo Riječana - 2:1.

Sharbini (9'), Kvržić (13'), Brezovec (18') i Alispahić (35') nisu uspjeli pretočiti u pogodak još barem četiri dobre domaće prilike u prvih 45 minuta.

Nastavak je ipak donio drugačije odnose snaga. Nestalo je one lepršavosti u igri Rijeke, lakoće ulaska u šanse, a kako je vrijeme teklo, tako je bilo i sve više nervoze u riječkoj igri. U 61. minuti Kek je uveo Močinića i pulskog "krvnika" - Ivana Krstanovića.

Kramarića je Kek povukao na mjesto lijeve polušpice. I te promjene odmah su donijele rezultata. U 70. minuti Kramarić je gurnuo jednu prizemnu loptu za Krstanovića koji se lijepo ogradio, ušao u kazneni prostor, a Graf je uklizao i napravio prekršaj za klasičnu najstrožu kaznu.

Kramarić je pucao bez zaleta, lako i prelako za Ježinu koji je pročitao njegov udarac. Na novu priliku čekalo se do 79. minute kada je Kramarić na drugoj stativi dočekao idealan ubačaj Tomečaka, ali je zahvatio loptu ljevicom te volejem poslao kraj suprotne vratnice.

Minutu kasnije Riječani su tražili pogodak nakon Malešova ubačaja po kojem je netko dirao loptu, a Ježina zalegao s njom na liniju svojega gola. Suci su procijenili da lopta nije prošla liniju cijelim obujmom. I onda je u 83. minuti ponovo nastupio trenutak riječke darežljivosti. Puljani su krenuli u kontru dva na četiri, koju je okončao točnim dodavanjem Woona, a udarcem za vodstvo gostiju - Babić 2:3.

Radost gostiju trajala je nepunu minutu. Krstanović je spustio loptu na noge Kramariću koji je udarcem s nekoliko metara svojim trećim golom probudio tračak nade u pobjedu, no taj je tračak iščeznuo nakon pet minuta sudačke nadoknade vremena.

Stadion na Kantridi. Gledatelja: 5.000. Rijeka - Istra 1961 3:3. Sudac: Danijel Trampus (Osijek) 7. Strijelci: 1:0 Kramarić (5'), 1:1 Batarelo (7'), 2:1 Kramarić (8'), 2:2 Franjić (24'), 2:3 Babić (83'), 3:3 Kramarić (84'). Žuti kartoni: Brezovec, Alispahić (Rijeka), Batarelo, Jo, Sačer, Čagalj, Ježina (Istra 1961).

RIJEKA: Vargić, Mujanović, Datković, Knežević, Tomečak, Maleš, Brezovec (od 61' Močinić), Kvržić (od 74' Jugović), Alispahić, Sharbini (od 61' Krstanović), Kramarić.

ISTRA 1961: Ježina, Graf, Čagalj, Budicin, Woon, Batarelo, Franjić (od 77' Babić), Obšivač, Pilipović (od 88' Miličević), Jo (od 54' Sačer), Havojić. (I. VOLARIĆ, snimio D. ŽUNIĆ/CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter