Istra 1961: Ipak ima nade za plasman u Europu

Borislav Pilipović u zračnom duelu s Ivanom Krstanovićem (M. ANGELINI/arhiva)
Borislav Pilipović u zračnom duelu s Ivanom Krstanovićem (M. ANGELINI/arhiva)

Čudo se ipak nije dogodilo na "Drosini". U fantastičnoj atmosferi koju su udruženim snagama stvorili pulski i riječki navijači i u kojoj je bio užitak igrati, odnosno bio privilegij biti dijelom takvog spektakla, pulski nogometaši nisu uspjeli nadoknaditi onih 1:2 s Kantride i izboriti nastup u finalu Kupa Hrvatske.

Trebao im je gol, trebala im je minimalna pobjeda nad momčadi trenera Keka za prolaz, ali nije išlo. Dali su pulski igrači sve od sebe, ostavili na travnjaku i posljednji atom snage, ali im je na koncu presudio sretni pogodak Krstanovića.

Slavili su riječki igrači i navijači na južnoj tribini, a pulski je dio gledališta podržao "zeleno-žute" koji su pognutih glava napuštali teren. A nisu trebali. Zaslužili su, usprkos porazu, da s terena izađu visoko uzdignutih glava. Nakon ovakve predstave doista im se ne može ništa zamjeriti. Zato je već na konferenciji za novinare trener Igor Pamić požurio to naglasiti rekavši da je ponosan na svoje igrače.

Naravno, žal za propuštenom prilikom da se pulski klub prvi put domogne nastupa u Europi osjećao se i dan kasnije, na rekuperacijskom treningu na "Drosini". Priznao je to i lijevi bek Puljana Borislav Pilipović, koji je dan prije susreta proslavio 30. rođendan. Zaželio je proslaviti ga pobjedom, ali želja mu se nije ispunila.

- Sve je bilo sjajno u ovoj utakmici osim krajnjeg, za nas nepovoljnog rezultata. Dali smo sve od sebe da prvi put odvedemo pulski klub u Europu, ali nismo uspjeli. Žao mi je zbog te silne publike koja nam je i na kraju utakmice dala podršku, rekao je Pilipović.

Sad se "zeleno-žuti" moraju vratiti prvenstvenim obavezama, a to neće biti lako.

- Nismo uspjeli osigurati Europu kroz Kup, ali još uvijek nismo bez izgleda da to ostvarimo kroz prvenstvo. I dalje smo u borbi za to četvrto mjesto. Odluka će pasti u idućih nekoliko kola u kojima igramo s direktnim suparnicima u borbi za tu poziciju, veli Pilipović. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter