Istra 1961 – Inter 3:1

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Susret 5. kola Prve HNL. Gradski stadion "Aldo Drosina". Gledatelja: 2.000. Sudac: Fran Jović (Zagreb) – 6,5. Pomoćnici: Modrić (Zagreb), Grgić (Osijek). Strijelci: 1:0 Križman (8'), 1:1 Kramarić (44'), 2:1 Havojić (75'), 3:1 Jugović (84'). Žuti kartoni: Budicin, Prgomet (Istra 1961), Mlinar, Budimir, Čeliković, Matko (Inter).

ISTRA 1961: Prskalo 5,5, Sušić 6 (od 69. Ottochian 7), Zgrablić 6, Budicin 6, Milić 6,5, Blagojević 6, Bačelić Grgić 6 (od 78. Pamić), Jugović 6,5, Prgomet 6,5, Križman 7, Sharbini 5 (od 46. Havojić 7).

INTER: Santini 5, Herceg 5,5, Batur 6 (od 55. Milardović 5,5), Gulić 5,5, Čeliković 5, Mlinar 6, Vujcic 6, Oršić 5, Šarić 5,5, Kramarić 6 (od 69. Matko 5,5), Budimir 5,5.

Pobjeda! Prva na Drosini ipak je stigla protiv Intera u 5. kolu Prve HNL i time su igrači trenera Pamića na najbolji način, značajnim bodovima, odigrali uvertiru u Pulsku noć.

No, do na koncu uvjerljive pobjede nisu nogometaši Istre 1961 stigli tako lako. Štoviše, lošom su igrom u prvih 45 minuta dopustili gostima da ostvare prednost na sredini terena, pa se na odmor otišlo rezultatom 1:1 uz negodovanje s tribina.

U nastavku su Puljani zaigrali znatno poduzetnije i došli golovima Havojića i Jugovića do zaslužene druge prvenstvene pobjede. Dovoljno da se nakon posljednjeg sudačkog zvižduka slavi.

Najavljivao je trener Pamić kako će drugačije postaviti svoju jedanaestorku protiv Intera i to se i ostvarilo. Zaigrali su "zeleno-žuti", doduše u žutim dresovima, u rasporedu 4-4-2 s rombom u sredini. Pri čemu je Prgomet igrao iza dvije špice Sharbinija i Križmana, a zadnji vezni Blagojević se često uvlačio između stopera budući da su krila igrala dosta visoko.

Igralo se uglavnom na sredini terena, kad su Puljani iznenada poveli u 8. minuti. Bio je to prvi pulski udarac na gol, pokazat će se potom i jedini u okvir gola u prvih 45 minuta. Gol je, a tko bi drugi, postigao Sandi Križman. Bio mu je ovo već treći prvenstveni gol, prvi pred svojim navijačima, čime je i dalje ostao jedini pulski igrač koji se upisao u listu strijelaca u ovom prvenstvu.

Priželjkivali su pulski navijači da će domaći nogometaši nakon gola podići ritam i tražiti način da novim golom osiguraju pobjedu, no to se nije dogodilo. Gosti su polako preuzeli inicijativu na sredini terena, ali nikakvih opasnosti po Prskala nije bilo. Puljani su se pak zadovoljili razbijanjem suparničkih napada, ali kad su tražili put do gola Santinija ispriječio im se loš protok lopte.

Nisu pulski veznjaci "vezli" kako se od njih očekuje, pa su Prgomet i dvojica napadača bili potpuno odsječeni od ostatka momčadi. Tako su u "igri bez igre" u smiraju prvog dijela gosti izjednačili nakon ubačaja iz kornera. Kao i ranije kod pulskog vodstva i ovoga je puta to bio prvi udarac upućen u okvir gola. Prskalo je prvi put dotaknuo loptu, ali ju nije uspio ostaviti s ove strane gol crte, pa se na odmor otišlo rezultatom 1:1 i igrom koja nije mogla zadovoljiti publiku na "Drosini".

Da je bio nezadovoljan nastupom svojih igrača pokazao je i trener Pamić ostavivši "nevidljivog" Sharbinija u svlačionici, a na travnjak je poslao Havojića. Vratili su se tako pulski igrači u svoj standardni 4-2-3-1 raspored s Bačelić Grgićem iza Križmana, Prgomet je otišao desno, a Havojić lijevo. Zaigrali su poduzetnije pokušavši u dva navrata dobrim akcijama po desnoj strani doći u gol priliku, ali su ubačaji Prgometa i Sušića bili neprecizni. No, za razliku od prvih 45 minuta, živnuli su pulski igrači i u obrani, stajali su puno bliže suparniku i osvajali loptu daleko od svog gola.

Gosti su krenuli s otezanjem pa su bez problema ostajali na travnjaku nakon svakog kontakta s pulskim nogometašima uz sve glasnije zvižduke s tribina. Nakon akcija po desnoj, probali su Puljani i po lijevoj strani doći do gol prilike, ali je Santini i dalje bio besposlen. Usred domaćih napada mogli su povesti gosti. Pulski su stoperi pogodili loptom jedan drugoga, ali Matko nije "zahvalio" golom. Kazna je stigla pola minute kasnije preko Tomislava Havojića koji se još jednom pokazao adutom s klupe trenera Pamića.

Bio je to četvrti pulski gol u ovom prvenstvu i prvi kojega nije realizirao Križman. Nakon novog vodstva u igru je premijerno ušao i Alen Pamić koji je ubrzo iznudio prvu obranu gostujućeg golmana.  Potom se u listu strijelaca upisao i Jugović i na kraju je pulska publika ipak zadovoljna napustila stadion. (Roberto CAR; snimio Milivoj MIJOŠEK)

Rezultati 5. kola:
Osijek - Rijeka 1:1
Split - Cibalia 3:1
Zadar - Dinamo 1:3
Zagreb - Slaven Belupo 1:2

Nedjelja
ZAGREB (21, Arenasport): Lokomotiva - Hajduk

 

 


Podijeli: Facebook Twiter