Istra 1961 ima gotovo kompletnu momčad

Pljeskom zaključena prošla sezona (M. ANGELINI)
Pljeskom zaključena prošla sezona (M. ANGELINI)

Ne bude li većih iznenađenja, sutra bi se treneru Istre 1961 Igoru Pamiću i njegovim suradnicima na prvoj prozivci trebalo odazvati minimalno 32 igrača. Preciznije, četiri golmana i 28 igrača računajući tu i one za koje je nakon probe pokazan "palac gore" poput golmana Gianfranca Milocanija i igrača Amera Škiljana, Luku Mihaljevića, Ivana Galića i Petra Marinčića.

U taj popis nisu uračunati mladi reprezentativac Antonio Mance koji trenutno na Panda cupu u Kini brani boje hrvatske U-19 reprezentacije i Brazilac Jo kojega tek očekuje disciplinska kazna za dobro znanu "zabavu" iz finiša protekle sezone. Bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi u pulskom klubu reagirali kad bi se brazilski žongler na koncu ipak pojavio na prvoj prozivci.

- U tom bi mu slučaju osigurali rad s jednim trenerom, ali daleko od ostatka momčadi. No, uvjeravam vas da se to ipak neće dogoditi. O njemu će odlučiti disciplinska komisija kluba koja će kaznu iznijeti tijekom tjedna, ali u stalnom smo kontaktu s njegovim menadžerom tako da znamo da on sigurno sutra neće doći u Pulu - uvjerava Neven Šprajcer, savjetnik predsjednika Mihaila Ščeglova.

No i bez Mancea, zasad jedine prve špice koju na raspolaganju ima trener Pamić, što je trenutno krucijalni problem, i Joa, imat će treneri "zeleno-žutih" i više nego dovoljno igrača s kojima će raditi. Zapravo, kad se pogledaju protekle dvije, tri ljetne pripreme pulskog kluba, lako je uočiti da nikad na prvoj prozivci nije bilo više igrača s potpisanim ugovorom, što je sjajna vijest.

Priželjkivali su trener Pamić i suradnici da već prvog dana priprema na raspolaganju imaju glavninu momčadi, ali nikad im se to do ovih priprema nije dogodilo.

Naime, dosad su potpise na ugovore stavila šestorica, Zvonimir Milić, Luka Batur, Neven Vukman, Šime Gregov, Amar Rahmanović i Miro Slavica, na posudbu stižu Zvonko Pamić i Kruno Ivančić, a očekuje se i potpis Frane Vladislavića. S ovom devetoricom uz onih 14 koji su tako uspješno branili zeleno-žute boje protekle sezone, te igrače koji su bili na posudbi u Rovinju i nekolicine juniora koje će pozvati na pripreme, stručni stožer pulskog kluba već ima na raspolaganju gotovo kompletnu momčad za novo prvenstvo koje će početi na Poljudu protiv Hajduka 19. srpnja. (R. CAR)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter