Istra 1961: I pričuve su ključ uspjeha

Puni samopouzdanja - Ivan Graf (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)
Puni samopouzdanja - Ivan Graf (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)

Uoči susreta sa Splitom trener Pamić ponovno je slijedio intuiciju i pogodio. Specifičan je i po tome Igor Pamić, za razliku od velike većine trenera koji su u ovom pulskom nogometnom prvoligašu bili treneri, "div iz Žminja" znao je ne jednom povući potez koji se u startu i nije činio najlogičnijim rješenjem.

Tako je seriju prvenstvenih poraza uoči gostovanja kod Splita odlučio prekinuti i nekim hrabrim potezima. Prvo je na gol umjesto Antonija Ježine gurnuo Andreja Prskala, koji je branio i u Požegi, ali prije toga nije branio od one nesretno izgubljene proljetne utakmice u Zadru.

Potom je umjesto ozlijeđenog Budicina, a u nedostatku kartoniranog Blagojevića, vratio Obšivača na poziciju zadnjeg veznog, prvi put ove sezone, dok je uz Čaglja na stopera gurnuo Ivana Grafa. Neki su od ovih poteza bili nužni, s nekima je riskirao, ali epilog je poznat. Puljani su osvojili sva tri boda, prekinuli niz poraza i sad u puno ugodnijem okruženju pripremaju domaći ogled s Hrvatskim dragovoljcem.

Pored trenerovog potpisa utakmica sa Splitom pokazala je i da u pulskoj svlačionici ima igrača koji se iz drugog plana lakoćom uklope u momčad i doprinesu uspjehu. Tako je umjesto kapetana Budicina, koji je na zadnjem treningu morao "baciti ručnik", u zadnju liniju uskočio visoki Ivan Graf. Uskočio i ukočio raspucanog Matu Bilića, umnogome doprinijevši pulskoj pobjedi.

- Cijela je momčad igrala na visokoj razini u Splitu i ja sam se samo uklopio u takvu igru. A kad odigramo dobro u obrani i kad potom gostujući teren napustimo sa sva tri boda, normalno je i da nam naraste samopouzdanje, rekao je Ivan Graf nakon jučerašnjeg jutarnjeg treninga.

Graf je vodio žestoke, ali korektne dvoboje s Bilićem i izašao pobjednikom.

- Nije me trener Pamić postavio da striktno čuvam Bilića, već smo mi igrali na naš uobičajen način, dakle pozicijski, svaki je od nas u obrani čuvao svoj dio prostora pred Prskalom. No, Bilić je stalno ulazio baš u moj prostor, pa je ispalo kao da ga čuvam "jedan na jedan". Vodili smo borbu od prve do zadnje minute, ali sam u tim duelima redovno ja izlazio pobjednikom uz pomoć suigrača i to nam je davalo dodatno samopouzdanje za vrijeme susreta, ali i nakon njega, rekao je Graf. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter