Istra 1961: Hrvoje Milić nadomak odlasku u Chievo?

Hrvoje Milić (desno) tijekom subotnjeg susreta (M. ANGELINI)
Hrvoje Milić (desno) tijekom subotnjeg susreta (M. ANGELINI)

Subotnja prijateljska utakmica s Pomorcem u Medulinu, u kojoj je pulski prvoligaš slavio eurogolom Sandija Križmana u posljednjim sekundama susreta, donijela je i odgovore na nekoliko pitanja vezanih uz igrački kadar "zeleno-žutih". Ono što je lako uočljivo jest da Istra 1961 u ovom trenutku ima više nego solidnu momčad za domaće prilike. Naravno, samo kad trener Igor Pamić ima na broju sve raspoložive snage, kao što je to sada slučaj.

Opasnost su pritom ozljede, koje su jesenas u velikoj mjeri "skrojile" pulsku polusezonu, ali i mogućnost odlaska prvotimaca do kraja ovog prijelaznog roka. Bilo je i dosad jasno da za pojedine pulske igrače postoje upiti inozemnih klubova.

Nakon što su subotnji susret u Medulinu uz brojne domaće navijače gledali i predstavnici Chieva, sve je veća mogućnost da trener Pamić izgubi jednog od ključnih igrača protekle polusezone - Hrvoja Milića.

- Istina je, nemamo što skrivati, predstavnici talijanskog prvoligaša Chievo bili su u subotu u Medulinu kako bi gledali Hrvoja Milića, potvrdio je trener Pamić.

- Pored Talijana za Milića je interes pokazao i Ural, ruski drugoligaš, tako da ćemo vidjeti kako će se rasplesti ta priča. Osim za Milića upita ima i za Križmana, ali je jasno da se ne možemo toliko oslabiti uoči nastavka sezone. Milića ćemo vjerojatno prodati ako dođe prava ponuda, ali zbog ambicija kluba i naših vjernih navijača koji su i ovom prilikom u velikom broju došli da nas gledaju obavezni smo u nastavak sezone ući s konkurentnom momčadi.

Uspiju li Puljani prodati Milića, bit će to drugi bek kojega je Paminjo "stvorio" i prodao izvan domaćih granica. Slična je situacija bila svojevremeno s Manuelom Pamićem. I njega je Paminjo povukao iz vezne linije na poziciju lijevog beka, čime je krenuo uspon dečka iz Žminja, koji se sad nalazi u krugu reprezentacije i igra zapaženu ulogu u praškoj Sparti.

Ode li Milić iz pulskog prvoligaša, postavlja se pitanje tko će ga zamijeniti. U aktualnom kadru najboljim se rješenjem doima oporavljeni Ivor Horvat, koji je po vokaciji desni bek, ali je već odigrao nekoliko susreta i na lijevoj strani. Usto, u klubu je i dalje Domagoj Krajačić na probi. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter