Istra 1961: Hrvoje Milić na izlaznim vratima

Mijenja li Drosinu za Kantridu? - Hrvoje Milić (M. MIJOŠEK)
Mijenja li Drosinu za Kantridu? - Hrvoje Milić (M. MIJOŠEK)

Puno više od poraza Istre 1961 u finalu Istria Winter Cupa, u oči je ubola činjenica da je protiv Wolfsbergera na poziciji lijevog beka, gdje su se donedavno izmjenjivala trojica igrača, zaigrao četvrti - Adnan Aganović.

Domagoj Krajačić, koji je za praktički cijelih priprema bio dijelom "zeleno-žute" svlačionice i čekao rasplet s transferom Hrvoja Milića, pao je u drugi plan i ubrzo napustio Pulu nakon što je stigao Chung Woon. Kako Korejcu svi potrebni papiri zasigurno neće biti riješeni do utakmice s Lokomotivom, Paminjo na njega nije računao na "generalki" i sukladno s time očekivalo se da će se austrijskom prvoligašu suprotstaviti Milić. No, njega nije bilo u Novigradu.

- Došao sam prije utakmice treneru Pamiću i rekao mu da glavom više nisam unutra, da ne bih želio igrati i da želim promijeniti sredinu, pojasnio je Hrvoje Milić razloge svog nedjeljnog izostanka s terena. "Jednostavno, psihički nisam bio spreman za utakmicu i stoga sam to i rekao treneru, koji ionako već dva-tri tjedna zna koje su moje želje."

Dobre Milićeve igre tijekom jeseni pretvorile su ga u najvrjedniji eksponat u "zeleno-žutom" izlogu, ali bez obzira što su ga tijekom zimskih priprema u nekoliko navrata došli promatrati potencijalni kupci, transfer nije bio dogovoren. Prvim danom veljače činilo se to kao gotova priča, po kojoj će Milić sigurno do ljeta ostati članom pulskog prvoligaša, ali onda se u priču uključila Rijeka, čija je delegacija dva zadnja dana navraćala na "Drosinu" sa željom da na Kantridu dovede pojačanje na lijevom boku.

- Nema tu nikakve priče o neprofesionalnosti. Svaki sam dan bio na treningu i odradio ono što je trebalo, i ne bih volio da me se sad po medijima krivo predstavlja, da se o meni loše govori ili pišu neke stvari koje nemaju veze s istinom. Ne želim da me se ocrtava kao ovakvog ili onakvog, jer svi koji me poznaju znaju kakav sam, koliko dajem od sebe i koliko se žrtvujem za druge, istaknuo je Milić. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter