Istra 1961 - Hrvatski dragovoljac 3:1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Konacno, u devetom susretu sezone pulski su nogometaši došli do premijerne pobjede. Uspjelo im je to u trenerskom debiju Davora Lasica na klupi seniorske momcadi "Istre 1961", u susretu šesnaestine finala kupa Hrvatske protiv "Hrvatskog dragovoljca" koji se s Puljanima nalazi na samom dnu prvoligaške ljestvice.

Trener Lasic sukladno najavi na travnjak je u standardnom 4-2-3-1 sustavu poslao juniora Batelica na poziciji zadnjeg veznog i Paola Grpca koji dosad zbog bolesti nije ni igrao ove sezone, na lijevoj strani. Vidjelo se odmah kako su Puljani ušli agresivnije u susret, visoko su napadali goste u obrani i potom po desnoj strani preko Alimija i raspoloženog Markovica koje je lucidno proigravao Eliomar, prijetili gostujucem golmanu Covicu.

Vec u 5. minuti Markovic je uposlio Stupica koji je glavom bezopasno pucao prema golu. Gosti su se "javili" u 9. minuti kad je jedna duga lopta prošla Stranaticu ispod noge došavši ravno do usamljenog Jazvica koji to nije ocekivao pa je pucao preko gola. Potom je ubacaj Alimija iznenadio Grpca, a u 11. minuti Puljani su poveli autogolom Leke na prizeman ubacaj Alimija s desne strane, nakon što je akciju zaceo Eliomar.

U 23. minuti su ponovno na sceni Eliomar, Markovic i Alimi udarac koji je završio pored gola. Potom je u 35. minuti Grbac s 15 metara pucao preko gola na ubacaj Markovica.

No, s približavanjem poluvremena domacini su pali u igri i gosti su to odmah kaznili. Prvo je Brozovic nakon uspješne kontre Sigecana izbio sam pred Škorica, ali i pucao tocno u njega, a onda su gosti izjednacili.

U 55. minuti Stupic je docekao dugu loptu i potom lobom matirao Covica za 2:1. Dvije minute kasnije sudac Burilo potpuno je opravdano pokazao put u svlacionicu Plazonicu koji je neoprezno, srecom bez posljedica, startao na Batelica.

Verudeži su strpljivo cekali priliku za novi ubod i docekali su ga u 82. minuti kad je Stupic iz blizine ponovno svladao Covica nakon ubacaja Kacica s lijeve strane. U posljednjoj se minuti Prelcec našao u mat situaciji, ali je uspio glavom s dva metra promašiti prazan gol nakon što ga je "u trepavicu" pogodio Markovic.

Stadion SRC Uljanik Veruda. Gledatelja: 400. Sudac: Andrej Burilo (Osijek) - 6,5. Pomocnici: Novoselnik (Belišce), Galovic (Sl. Brod). Strijelci: 1:0 Leko (11'-ag), 1:1 Jazvic (44'), 2:1 Stupic (55'), 3:1 Stupic (82'). Žuti kartoni: Kovacevic (Istra 1961), Grgic, Jazvic (H. dragovoljac). Crveni karton: Plazonic (57').

ISTRA 1961: Škoric, Markovic, Pauletic, Stranatic, Kacic, Andelkovic, Batelic (od 63. Kovacevic), Alimi (od 72. Sušic), Eliomar, Grbac (od 46. Prelcec), Stupic.

H. DRAGOVOLJAC: Covic, Špehar, Grgic, Leko, Novak (od 56. Kešinovic), Jusufi (od 80. Frljužec), Plazonic, Brozovic, Cordaš, Medumurac (od 60. Begovic), Jazvic.


Podijeli: Facebook Twiter