Istra 1961: Horvat uspješno operiran

Ivor Horvat  (M. ANGELINI)
Ivor Horvat (M. ANGELINI)

Kako se razvija situacija u redovima nogometaša Istre 1961, lako bi se moglo dogoditi da trenerski kadar postane brojniji od onog igračkog. Ne znači to da je "zeleno-žuti" stručni stožer pretrpan ljudima, dapače samo ih je četiri, no nastavi li se trend, mogli bi se uskoro prebaciti na individualni rad s igračima. Što drugo reći nakon jučerašnjeg jutarnjeg treninga, odrađenog na pomoćnom igralištu Gradskog stadiona "Aldo Drosina", koji je u potpunosti odradilo samo 11 igrača. Istina, bila su tu i dvojica golmana, Andrej Prskalo i junior Marijan Ćorić, dok su sa strane krugove nizali Fausto Budicin i Sandi Križman, no da se ovog vikenda igralo kolo, trener Igor Pamić mogao bi samo sjesti i plakati.

Nova dvojica koja su se pridružila podužem spisku odsutnih su Igor Čagalj i Andrea Ottochian. Rovinjež je "osjetio" petu i zbog toga je preskočio trening, dok je iskusni Čagalj više iz preventivnih razloga pošteđen novog "druženja" s umjetnom travom. Izvan stroja su i dalje Hrvoje Milić, kojem je pregled ultrazvukom pronašao rupturu mišića, kao i ozlijeđeni Jure Obšivač te bolesni Vedran Jerković, sve u svemu, prava bolnica na kraju grada. Da sve ne bi bilo tako crno, treba istaknuti da je s Ivorom Horvatom, nakon Antonija Ježine drugim igračem Istre 1961 koji se ovog tjedna podvrgnuo artroskopiji koljena, sve u najboljem redu.

- Obavio sam operaciju u četvrtak u Zagrebu kod dr. Jankovića. On me operirao i prvi put, ali tom prilikom nije želio dirati meniskus. Pokazalo se da se on poslije micao, iskakao i stvarao mi probleme te smo to sad očistili i nadam se da će sad sve napokon biti u redu - poručio je iz Zagreba Ivor Horvat. - Trajalo je sve skupa 15 minuta, kao da nisam ni bio na operaciji, dobio sam injekciju u koljeno i sve je brzo bilo gotovo te sam odmah pušten doma. Već polako hodam, istina s jednom štakom, ali to je više reda radi i očekujem da je danas-sutra maknem, potom počinjem voziti bicikl, za dva tjedna trčati, a za tri se tjedna vraćam na teren. Za tjedan dana skidam konce i dotad ću ostati u Zagrebu, a potom ćemo vidjeti gdje ću obaviti rehabilitaciju, ovdje ili u Puli.

Prognoza trenera Pamića je da će Ježina i Horvat preskočiti tri naredne utakmice te da će ih potom imati na raspolaganju za posljednjih šest kola. (I. CEROVAC)

 


Podijeli: Facebook Twiter