Istra 1961: Havojić - Pamićev joker s klupe

Zaigrao i poentirao - Tomislav Havojić slavi gol protiv Intera (Milivoj MIJOŠEK)
Zaigrao i poentirao - Tomislav Havojić slavi gol protiv Intera (Milivoj MIJOŠEK)

Zasluženi dan odmora dobili su danas nogometaši Istre 1961 nakon druge uzastopne prvenstvene pobjede izborene u subotu protiv Intera. Tomislav Havojić pretvorio se u aduta s klupe, igrača koji svojim ulaskom mijenja ritam susreta i nerijetko poentira, iako nije klasičan strijelac.

Otkad je protekle zime stigao u Pulu iz Slaven Belupa, ovaj je Križevčanin već treći put poentirao nakon što je ušao tijekom igre. Protekle je polusezone to ostvario protiv Lučkog na Drosini i na gostovanju u Koprivnici, a poentirao je i sad protiv Intera, postigao drugi gol koji je usmjerio susret prema pulskoj pobjedi.

- Uvijek je lijepo kad se pobijedi, pogotovo kad se još i zabije gol. Ne žalim se stoga što sam bio joker i ušao na teren u nastavku susreta. Jasno je da svatko od nas voli igrati od početka, ali dobro je i ovako - isijavao je zadovoljstvo nakon što je u prvom ovosezonskom nastupu postigao svoj ukupno treći gol za pulskog prvoligaša Tomislav Havojić. - Potpisujem odmah da uvijek uđem tijekom igre, ako će završiti ovako. No, najzanimljivije mi je što mi je ovaj gol "prorekao" trener Pamić. Rekao mi je u poluvremenu da se pripremim za ulazak na teren i da ću sigurno postići gol. Tada sam se samo nasmijao, ali, eto, ostvarilo se.

Uspješan nastup i novu pobjedu pulski su igrači na koncu proslavili zajedno s navijačima, no tijekom susreta, posebno u prvih 45 minuta, bilo je i zvižduka s tribina.

- Mogu shvatiti da je publika nezadovoljna kad momčad igra slabije, ali više bi nam u tim trenucima pomogli kad bi nas bodrili. Nekad je suparnik bolji, nekad baš upadneš u loš dan, ustvrdio je Havojić. (Roberto CAR)

Belle ponovno u Puli

Ova protiv Intera bila je treća ovosezonska prvenstvena utakmica u Puli i prva pobjeda Istre 1961. Već u subotu slijedi novi domaći ogled, u istom terminu od 20 sati gost će biti Split s bivšim igračem pulskog kluba i bivšim ljubimcem navijača, Henrijem Belleom.

- Obično se odmah nakon susreta ne osvrćemo na idućeg suparnika. Zato nismo dosad niti jednom riječju spomenuli Splićane. No, sad ćemo im se potpuno posvetiti, a što se tiče Bellea, i mene zanima kako će ga naša publika dočekati. Jasno, samo da ne bude nikakvih nekulturnih ispada - dodao je Havojić.


Podijeli: Facebook Twiter