Istra 1961: Gradi se momčad za kontre

Sandi Križman odnosi loptu između Ante Gusića i Josipa Uzelca (M. ANGELINI)
Sandi Križman odnosi loptu između Ante Gusića i Josipa Uzelca (M. ANGELINI)

Ukupno 24 igrača isprobao je trener pulskog prvoligaša Igor Pamić u subotu na Fortinu. U prvoj utakmici u ovom pripremnom razdoblju, nakon tjedan dana napornih treninga, pustio ih je da se malo razmašu.

Pred gotovo stotinjak gledatelja nastojali su nogometaši Istre 1961 u sat vremena pokazati da usprkos manjku poznatih imena igra neće patiti. Jasno, najviše su se pokušali istaknuti igrači koji su bili na probi, potom pulski juniori, ali i igrači koji su tek potpisali ugovore sa "zeleno-žutima". Iz te su skupine prekjučer igrali Brazilac Jo, Uzelac i Sačer, dok je četvrti član ovoljetnih pojačanja Pilipović utakmicu pratio uz rub igrališta, zbog manjih teškoća s aduktorom.

Josiel de Oliveira - Jo u Pulu je stigao s aureolom brzanca koji nije baš "na ti" s postizanjem golova. U prvom izlasku na travnjak pokazao je da se svojih čuvara elegantno rješava bez posebnog napora, začas se s lijevog krila stvori pred golom, ali tu dolazi u situacije koje mora bolje rješavati. Njegovi udarci nisu bili težak zadatak za golmane omladinskog pogona Istre 1961 Ćorića i Benčića, a izostala je i poneka asistencija suigračima u napadu. Ako pod Paminjom unaprijedi taj segment igre, mogao bi biti ono pojačanje koje su priželjkivali u pulskom klubu, koji novčana oskudica sprječava da na tržištu pronađe neko poznatije napadačko ime.

Ono što najviše zabrinjava trenera Pamića, i to se i u subotu vidjelo, jesu napadači. U novoj će sezoni, naglasio je to i sam Pamić, Puljani teško moći diktirati ritam, pa će se i uloga veznih igrača promijeniti. Puljani će svakako više igrati na kontre. Ako se kuća gradi od temelja, u pulskom klubu već imaju zabetoniranu posljednju liniju i sad traže nadgradnju, ofenzivne vezne i napadača. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter