Istra 1961: Finale Kupa liječi rane

Seung Hyeon Yoon i Josiel Alves Jo (M. ANGELINI)
Seung Hyeon Yoon i Josiel Alves Jo (M. ANGELINI)

Poraz zapravo i nije iznenađenje. Koliko god trenera Igora Pamića, igrače i navijače pulskog prvoligaša zapekao već treći domaći proljetni poraz, nitko ne može reći da je njime bio iznenađen. Prvenstveni susret sa Zadranima između dviju ključnih utakmica sezone, dviju polufinalnih utakmica Kupa Hrvatske s Rijekom, u startu je pozivao na oprez.

Kad se tome dodaju veliki problemi s ionako tankim igračkim kadrom pulskog prvoligaša, te suparnik kojemu je ovo treća uzastopna prvenstvena pobjeda, novi posrtaj "zeleno-žutih", koliko god bolan bio, nije iznenađenje. Zadrani su bili bolji, bili su momčad koja je točno znala što želi u Puli i koja je odigrala na način koji ih je na koncu i odveo do te 2:0 pobjede. Koja je mogla biti i izraženija.

Trener Milin postavio je dvostruki blok pred svojim kaznenim prostorom i strpljivo čekao pogreške pulskih igrača, nakon kojih bi raspoloženi Weitzer, Tadić i suigrači jurnuli u kontru koja je još jednom pokazala svu brzinsku limitiranost pulske zadnje linije. Na širokom prostoru pulski su stoperi poput ribe na suhom. Beskorisni. Tadić i Weitzer prolazili su pored Čaglja i Vučka kao sportski auti pored šlepera. Samo je poljubac Fortune spriječio Lovrića da vadi loptu iz mreže nakon kontri Tadića i Weitzera.

Potom je pred odmor nakon akcije iz kornera poentirao Muić. U nastavku su pulski igrači konačno "dodali gas", jurnuli po izjednačenje, ali su Matkoviću prijetili samo ćorcima. Municiju su ostavili za drugu priliku. Nadajmo se za srijedu. Istome se nada i pulska publika koja je u subotu teško podnijela lošu predstavu koju su joj "zeleno-žuti" servirali.

Ipak, veliki je dio publike, posebno Demoni, "zažmirio" na jedno oko zbog igre i poraza od Zadrana i bodrio pulske igrače da pokušaju u srijedu preko Riječana izboriti finale Kupa, time i premijerni pulski nastup u Europi. Stoga, koliko god poraz od Zadrana pekao, sve će igračima trenera Pamića biti oprošteno ako u srijedu budu pravi. (Roberto CAR)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter