Istra 1961: Drugi odlazak zeleno-žutog "pavonesa"

Ante Batarelo (M. MIJOŠEK)
Ante Batarelo (M. MIJOŠEK)

Neki su igrači već odradili svoj posljednji nastup u dresu pulskog prvoligaša, a neki će ga, poput kapetana Fausta Budicina i Ante Batarela, odraditi u subotu u Zadru. Zapravo, bit će ovo drugi oproštaj iskusnog splitskog veznjaka od zeleno-žutog dresa. Oprostio se od njega i prije dvije sezone i potom prešao u Slaven Belupo, ali se prošloga ljeta vratio u Istru 1961.

Igrač je to koji svojim potezima vrlo rijetko baca publiku u trans, nema "lažnjaka", brojnih golova i asistencija, ali je igrač koji svih 90 minuta "krvavo" radi po cijelom travnjaku, "gine" za svaku loptu. Igrači kakve treneri uvijek cijene i žele imati u momčadi. Klasični "Pavones" iz priče o "zidanesima" i "pavonesima". Svaka čast "zidanesima", o njima se uvijek najviše priča, oni su zvijezde, ali bez "pavonesa" ne ide. Znaju to vrlo dobro i u pulskom prvoligašu i zato su Batarelu ponudili novi ugovor u paketu s Budicinom i Havojićem, ali su sva trojica "zahvalila" na ponudi.

- Ponuda je bila vrlo korektna, bolja nego prošli put kad sam napuštao Pulu, ali sam ipak odlučio krenuti dalje. Ponuđen mi je ugovor na dvije godine što mi je, s obzirom da ću u studenom napuniti 30 godina, davalo i određenu sigurnost, ali sam ipak odlučio potražiti neku bolju soluciju. Baš zbog tih godina želim probati nešto zaraditi, ako bude moguće. Vidjet ću hoće li se što otvoriti kad krene prelazni rok. Ako ne nađem ništa, valjda ću opet naći nešto u HNL-u - rekao je Ante Batarelo.

Budući da je iskusni Splićanin u pulskom klubu proveo dvije sezone, bilo je zanimljivo vidjeti komparaciju Istre 1961 u tom razdoblju.

- Bilo mi je tu lijepo i u prvom mandatu, a i sad. Mogu iskreno reći da sam ovdje bio dvije divne godine i stekao puno prijatelja i u klubu i izvan njega. Vidljivo je da je klub puno napredovao u ove dvije sezone, i financijski i igrački. Sad smo ostvarili najbolje rezultate u povijesti pulskog nogometa, a niti plaće nam praktički ne kasne. Tek nešto sitno, što je jedva i vrijedno spomena. U usporedbi s onim razdobljem od prije dvije godine, primjetan je napredak. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter