Istra 1961: Druga prilika za Franjića

Petar Franjić (D. MEMEDOVIĆ)
Petar Franjić (D. MEMEDOVIĆ)

S tri su se boda nogometaši Istre 1961 vratili iz Gradskog vrta u Osijeku, a ukupno su na posljednja tri gostovanja konto podebljali za sedam bodova. Po tri su osvojena u Sigetu i Osijeku, a bod je donesen iz Koprivnice. Do ove pobjede pulski su igrači došli postavom koja je svih iznenadila. Trener Pamić "u vatru" je neočekivano gurnuo Franjića te, iako ih je najavio, debitanta Grafa i Woona.

Trojicu koji nisu igrali protiv Slaven Belupa ne samo da je pogodio, već su mu sva trojica uzvratila golom. Posebno je zanimljiv slučaj Petra Franjića, igrača pristiglog ovoga ljeta iz sesvetskog Radnika. Bio je potjeran, pa ipak vraćen u momčad, a onda mu se u nedjelju sve "otvorilo". Postigao je izjednačujući gol i sudjelovao u važnoj pobjedi u Osijeku kojom su Puljani skočili na petu poziciju.

- Ona epizoda s odlaskom, pa ostankom, na kraju je zaključena sretnim završetkom. Bilo je puno komplikacija. Napravio sam glupost jer se ne događa često da igrač dobije dva crvena kartona u četiri dana. Nakon toga nisam u razgovoru mogao treneru garantirati da se takvo što neće ponoviti, i to je presudilo. Poslije sam se ispričao suigračima i pitao trenera da mi pruži još jednu priliku jer nisam takav igrač. Ovo su mi bili prvi crveni kartoni u karijeri. Svjestan sam da sam pogriješio, ali želio sam i dalje biti dio ove momčadi i pomoći - rekao je zadovoljno Petar Franjić.

Kad je "pomilovan", teško da je očekivao da će tako brzo upasti u momčad, posebno u startnih jedanaest.

- Ne, to sigurno nisam očekivao. Ni u snu. Bio sam iznenađen. Saznao sam da ću početi tek na sastanku, par sati uoči susreta. Trener me pustio u "vatru" i želio sam mu zahvaliti na tome što mi je dao priliku. Nadam se da sam mu barem djelomično vratio to na terenu.

Vratio je golom, premijernim prvoligaškim koji je poništio rano osječko vodstvo. (Roberto CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter