Istra 1961: Dosad najbolji ulazak u sezonu

Dejan Radonjić (D. MEMEDOVIĆ)
Dejan Radonjić (D. MEMEDOVIĆ)

Nogometaši Istre 1961 igraju svoju petu uzastopnu prvoligašku sezonu. Nakon što su odradili tri izdanja Lige 16 i jedno Lige 12, za "zeleno-žutima" je osam kola Lige 10. S najzahtjevnijim izazovom u ovoj "petoljetki", ujedno i najdužim jer će se tekuća sezona rastegnuti na čak 36 kola, igrači pulskog prvoligaša zasad se dobro nose.

Potvrđuju to i brojke jer utakmicu prije okončanja prve četvrtine prvenstva Istra 1961 na svom kontu ima 11 bodova i zauzima šestu poziciju na ljestvici, s istim brojem bodova i slabijom gol razlikom od petoplasiranog Splita. Od Hrvatskog dragovoljca, koji bi da je sezona okončana skliznuo u niži rang, "zeleno-žuti" imaju osam bodova viška, a od Slaven Belupa, koji se nalazi stepenicu iznad njega što bi mu 17. svibnja donijelo razigravanje s viceprvakom Druge lige, imaju šest bodova "plusa".

Dodatnu vrijednost osvojenim bodovima daje činjenica da su nogometaši Istre 1961 potvrđeni "dizelaši", koji se dižu kako sezona odmiče i onda svoj vrhunac doživljavaju na proljeće. Slabije odrađene ljetne pripreme prožete nizom problema, sklapanje momčadi u hodu, lošija platežna moć koja je uzrok dovođenju u "pet do podne" igrača za "sitniš" kojima su se izjalovile neke unosnije ponude, sve su to razlozi da su se prijašnjih godina prvi zeleno-žuti mačići redovito bacali u vodu.

Ništa nije bilo bolje ni ovog ljeta, štoviše još i puno gore jer na sve ono što su na "Drosini" počeli prihvaćati kao svakodnevicu nadovezala se i smrt Alena Pamića. Zbog svih tih razloga ovih 11 osvojenih bodova je "puna šaka brade".

Ako bismo povukli paralelu s četiri prethodne sezone, ovo je najbolji ulazak u sezonu bez obzira na to što "zeleno-žuti" nakon osam kola imaju bod manje nego lani u ovo vrijeme. No, u prošloj je sezoni pulski prvoligaš u prvih osam kola pet utakmica odigrao na "Drosini", dvije više nego ovog ljeta, a usto je i Liga 12 ipak nudila veće šanse da se "natrči" na nekog lakšeg protivnika od Lige 10. Smanjenjem lige kvaliteta se koncentrirala u manje klubova i stoga ovih 11 bodova definitivno imaju veću težinu od lanjskih 12. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter