Istra 1961 - Dinamo u subotu na Verudi!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odlicne vijesti stigle su iz Zagreba za "Istru 1961" i sve nogometne zaljubljenike u Puli i Istri. Iz pulskog prvoligaša doznali smo da je nakon dugih pregovora i objašnjenja urednik sportskog programa HRT-a Bruno Kovacevic na koncu ipak pristao da se subotnji susret 16. kola Prve HNL izmedu "Istre 1961" i "Dinama" igra na stadionu na Verudi, s pocetkom u 13.30 sati, a ne na Kantridi.

Epilog je to višednevne prepiske izmedu pulskog prvoligaša s jedne te Udruge prvoligaša i HRT-a s druge strane. Verudeži su prvo HRT-u argumentirali razloge zbog kojih traže ovakav ustupak. Naveli su veliku razliku u posjeti na Verudi i na Kantridi, zatim troškove puta i organizacije susreta u Rijeci, pri cemu bi pulski klub bio u gubitku od 300 do 350 tisuca kuna, a na kraju ne treba zaboraviti ni sportski motiv, buduci da su utakmice s "Dinamom" i "Hajdukom" ipak one koje se najviše cekaju. Nakon što su u pulskom klubu pribavili pozitivno mišljene Udruge prvoligaša i samog "Dinama" o odigravanju utakmice u Puli, na kraju su i na HRT-u popustili pri cemu su Puljani dobili veliku podršku i od ravnatelja HRT-a Vanje Sutlica, te posebno od pomocnika ravnatelja Bože Sušeca.

Da bi se utakmica odigrala u Puli potrebna je još samo privola povjerenika natjecanja Josipa Breznog, što ne bi trebao biti problem nakon što su na to pristali i na nacionalnoj televiziji.


Podijeli: Facebook Twiter