Istra 1961: Dinamo nije bauk

Ne idemo na izlet u Zagreb - Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)
Ne idemo na izlet u Zagreb - Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)

Nogometaše Istre 1961 sutra očekuje gostovanje kod Dinama. Netko će reći najteža, netko najlakša utakmica sezone, a i jedni i drugi pobornici imaju argumente kojima mogu potkrijepiti takvo razmišljanje. Zagrebački "modri" su posljednjih godina neprijeporni vladari domaćeg nogometa, što može potvrditi i pogled na klupske vitrine u kojima stoji osam uzastopnih trofeja namijenjenih prvaku Hrvatske, uz pet onih koje su dobili za trijumf u Kupu. I momčad koja se ove sezone okupila u Maksimiru za barem je jedno koplje iznad ostatka društva u hrvatskom elitnom razredu te samim tim i apsolutni favorit protiv bilo kojeg kluba koji gostuje u njihovom dvorištu, pa tako i Istre 1961. No, s druge strane, kako pred "zeleno-žute" nitko prije ove utakmice neće staviti nikakve rezultatske imperative, to bi im mogla biti prilika da rasterećeni pokažu sve što je u njihovoj moći pa čak i, što da ne, iznenade moćni Dinamo.

- Dinamo je naša najjača momčad, to je neosporno, ne samo ove sezone nego već godinama, ali bez obzira na to, ove teze da nemamo što izgubiti ja ne prihvaćam, jer mi imamo puno toga za izgubiti, a to su tri boda - usprotivio se Igor Pamić, trener Istre 1961, takvom načinu razmišljanja.

- Ne možemo se i ne smijemo tako postaviti, onda bi to bio izlet u Zagreb i to sam već dvaput rekao svojim dečkima. Znamo da su najjači i najbolji, ali isto tako znamo da imaju nekih mana koje mi moramo pokušati iskoristiti. Već sam to rekao i toga ću se držati, respekt prema protivniku da, ali isto tako i respekt prema sebi. To tražim od svakog mog igrača jer nam vjeru, motiv i nadu nitko ne može uzeti. Normalno da će Dinamo zbog svoje kvalitete više toga diktirati, ali da ne uvrijedim nikoga u Maksimiru, i nas će se nešto pitati. Kakvi ćemo biti vidjet ćemo kad utakmica krene, ja očekujem da moji dečki budu najbolji što su bili u dosadašnjem dijelu sezone.

Teško je, gotovo nemoguće u Maksimiru ići na 0:0 i stoga moramo zabiti gol ili dva ako želimo nešto. Moramo ih natjerati da imaju veće amplitude trčanja, da se njihovi napadači vraćaju, ne smijemo dozvoliti da se oni nesmetano šeću po našoj polovici terena. Ako oni budu "plesali" 20-30 metara ispred našeg gola, ne piše nam se dobro, nikako. Imamo dosta problema u zadnjoj liniji jer nema Pilipovića, Čaglja i Grafa, od kojih bi sigurno barem jedan zaigrao. Stoga će krilni napadači morati ovaj put malo više pomagati, a usto, ako budu raspoloženi, i probati iskoristiti prostore koji će se stvoriti iza njihovih leđa - zaključio je Pamić. (Ivica CEROVAC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter