Istra 1961 – Dinamo 3:4

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi susret na Drosini momcad trenera Vulica pocela je ozbiljno kao da se vec igra za bodove. Ocito su atraktivan suparnik, prvi ogled na novom stadionu i brojna publika koja je odgovorila na bacenu rukavicu bili dovoljan podstrek za puni angažman. Takvu su igru prihvatili i gosti iz Zagreba tako da je od prve minute uslijedila prava borba na travnjaku.

U trenucima kad je izgledalo da ce Dinamo povesti, gol je pao na suprotnoj strani. Alimi je odlicno povukao kontru po desnoj strani, izvrtio Tonela i uputio prizeman udarac na gol. Kelava je samo dodirnuo loptu koja je stigla do Tepurica, a koji ju je s crte ubacio u gol. Postigao je tako mladi napadac prvi, povijesni gol za pulski klub na renoviranom Drosini.

Pokušali su gosti brzo poravnati peko Beqiraja, ali je njegov udarac završio iznad grede, a uslijedio je novi šok za trenera Halilhodžica i njegov stožer. Alimi je iz slobodnog udarca sjajno proigrao usamljenog Stranatica, a ovaj je trzajem glave svladao ukopanog Kelavu – 2:0 za veliko veselje solidno ispunjenih tribina.

Vidjevši da je vrag odnio šalu pokušali su Zagrepcani do poluvremena barem smanjiti prednost Puljana, što im je i uspjelo u 38. minuti. U 74. minuti Dinamo je bolju igru zasluženo okrunio izjednacujucim golom Badelja iz jedanaesterca nakon što je Weitzer srušio Šituma. Tek što je ušao u igru Palic se upisao u listu strijelaca dovevši goste u vodstvo 3:2, a potom je Istra 1961 mogla izjednaciti, ali je Sušic s metra propustio poentirati nakon ubacaja Weitzera s lijeve strane.

Kazna je uslijedila vrlo brzo, Kramaric je zaobišao Škorica postigavši i cetvrti gol za goste koji su znalacki kaznili pad u pulskoj igri na kraju susreta. U sudackoj nadoknadi Šehic je izborio najstrožu kaznu koju je potom i realizirao za konacnih 3:4.

ISTRA 1961: Škoric, Juric (od 46. Belle), Pauletic (od 87. Deak), Stranatic (od 46. Milenkovic), Kacic, Weitzer (od 84. Lekaj), Linic (od 75. Eliomar), Sušic (od 84. Batelic), Alimi (od 87. Plantic), Roce (od 73. Barrabes), Tepuric (od 64. Šehic).

DINAMO: Kelava (od 78. Skender), Tomecak, Barbaric (od 25. Mesaric), Tonel, Cufre (od 67. Ibanez), Badelj (od 75. Kovacic), Brezovec (od 46. Calello), Šitum (od 75. Palic), Morales (od 46. Ademi), Sylvestr (od 64. Kramaric), Beciraj (od 72. Rukavina).


Podijeli: Facebook Twiter