Istra 1961 - Dinamo 1:3

Slavko Blagijević
Slavko Blagijević

U odgođenom susretu 17. kola Prve HNL Dinamo je u Puli pobijedio Istru 1961 3:1 i uoči nastavka prvenstva ima osam bodova viška pred Rijekom i Hajdukom.

Golove za 'modre' zabili su Soudani (22) i Čop (69, 75) koji su stigli do brojke od 10 pogodaka u prvenstvu ove sezone, dok je strijelac za domaćine bio Blagojević (12).

Dinamo je u Puli nastupio bez nekoliko standardnih prvotimaca (Marcelo Brozović, Junior Fernandes, Josip Pivarić, Ruben Lima), a zbog ozljede je izvan stroja i novo pojačanje Jeremy Taravel, međutim 'modri' su dominirali od prve minute i posve zasluženo su osvojili bodove na Aldo Drosini.

Istra je povela sjajnim pogotkom Slavka Blagojevića u 12. minuti, no to je bilo sve što je domaćin danas pokazao. Izjednačio je El Arbi Hillel Soudani u 22. minuti, a potom je Duje Čop s dva gola u nastavku (69, 75) razriješio sve dvojbe oko pitanja pobjednika. Do konca utakmice među strijelce su se mogli upisati i novi 'playmaker' Brazilac Cleyton, koji je stigao kao zamjena za Sammira, te Alen Halilović, no domaći vratar Antonio Ježina sjajno je reagirao.

Dinamo nakon 20 kola ima 46 bodova, osam više od Rijeke na drugom mjestu, a upravo će ova dva kluba u nedjelju na Kantidi odmjeriti snage. Na trećem mjestu je Hajduk sa 38 bodova, a četvrta je Lokomotiva sa 33 boda.

Drugi dio prvenstva kreće u petak utakmicom Lokomotiva - Slaven Belupo, u subotu igraju Zadar - Osijek i Split - Hajduk, dok su u nedjelju na rasporedu preostale dvije utakmice Hrvatski Dragovoljac - Istra 1961, te Rijeka - Dinamo. (Hina, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter