Istra 1961 - Dinamo 0:1, Pjaca potopio sve pulske nade

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dugo je odigravanje utakmice visjelo u zraku, no nebo se odlučilo smilovati i nekoliko sati prije početka oblaci više nisu praznili svoj sadržaj te su nogometaši Istre 1961 i Dinama ipak uspjeli zaključiti 25. kolo Prve HNL. Teren je bio daleko od bajnog, što je uvijek voda na mlin slabijoj momčadi, no ako je i postojala neka nada da bi pulska oranica mogla onemogućiti "modre", nju je već u šestoj minuti ugasio Marko Pjaca postigavši, kako se kasnije pokazalo, jedini pogodak na utakmici. Stigao je tako Dinamo do svoje sedme prvenstvene pobjede u 16. dolasku na "Drosinu", uz šest remija i tri trijumfa Puljana, kojom su zadržali pet koraka prednosti ispred Rijeke. S druge strane, i četvrtu uzastopnu utakmicu na "Drosini" domaći igrači nisu uspjeli izboriti niti jedan bod.

Trebalo je tako proći 15 mjeseci da se nogometaši Dinama oslade punim plijenom u Puli. Zadnje slavlje "modrih" na "Drosini" datira još od 30. studenog 2014. godine, a nakon tih 0:4 oba ogleda u prošloj godini zaključena su istim rezultatom – 1:1. Rijetki su oni stanovnici pulske svlačionice koji prije jučerašnjeg ogleda ne bi pristali na još jednu rezultatsku reprizu, no u situaciji kad im za vratom pušu Riječani, Zagrepčani si ne smiju dozvoliti luksuz da "prosipaju" bodove na malim utakmicama, a to je za njih definitivno sraz s Istrom 1961, bez obzira da li je poprište odigravanja Maksimir ili "Drosina".

Jednostavno, "modri" su i ovom prilikom pokazali odlike kvalitetne momčadi koja igra taman toliko koliko joj je potrebno da stigne do pobjede te njihov čuvar mreže praktički nije bio prisiljen na niti jednu ozbiljniju intervenciju. Mirnoću i sigurnost davao je gostima i "čovjek u crnom", Mario Zebec koji je svaku domaću akciju koja je "mirisala" na nešto, sasijecao već u samom začetku sviranjem kontra faula ili jednostavno zažmirivši na jedno oko prilikom startova gostujućih igrača. Dinamu više nije bilo ni potrebno, jer njegova kvaliteta nije sporna i upitno je da li bi i bez sudačke naklonosti "zeleno-žuti" uspjeli izvući nešto više od časnog poraza, no bilo bi lijepo napokon vidjeti utakmicu u kojom će se moći koncentracija usmjeriti samo na igru i razmišljanje o protivniku. Ovom prilikom to jednostavno nije bilo moguće. (Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter