Istra 1961 - Dinamo 0:1

(snimio Milivoj MIJOŠEK)
(snimio Milivoj MIJOŠEK)

Pulski su nogometaši u lijepoj atmosferi na "Drosini" upisali drugi prvenstveni poraz nakon što ih je u susretu 3. kola Prve HNL svladao Dinamo. Pobjedu gostiju koji ta tri boda prikazanom igrom nisu zaslužili, usmjerio je jedanaesterac kojeg je sudac Ante Vučemilović sa zadrškom pokazao nakon gužve pred Prskalom.

Blagojević je, naime, neoprezno igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Sammir je bio precizan s bijele točke, za razliku od Leke kojem je nešto kasnije Prskalo obranio udarac. Puljani su većim dijelom susreta imali loptu u posjedu stvorivši nekoliko odličnih prilika pred Kelavom koje Križman, Roce  i Sušić, nažalost, nisu realizirali.

Iznenadili su i Pamić i Čačić s postavama koje su poslali na travnjak koji je zbog suše odražavao zeleno-žute boje, a glavna je promjena u pulskom sastavu bila uvođenje kapetana Fausta Budicina na desnom boku umjesto Sušića. Iako bi ova zamjena sugerirala da će se Puljani orijentirati na obranu, nije tako bilo.

Puljani su zaigrali agresivno i napadački protiv renomiranog suparnika. Prvu pravu priliku imali su Puljani u 18. minuti nakon auta Milića, kad je Roce smirio loptu za Križmana čiji je udarac s ruba kaznenog prostora Kelava pomalo nespretno odbio u korner. U 25. minuti gosti su poveli. Nakon ubačaja iz kuta i lopte odbijene u korner, sudac je sa zadrškom pokazao na bijelu točku ocijenivši, na opće čuđenje, da je Blagojević igrao rukom. Sammir je s 11 metara pogodio lijevi kut - 0:1.  (Roberto CAR)

Istra 1961 - Dinamo 0:1

Gradski stadion "Aldo Drosina". Gledatelja: 4.500. Sudac: Ante Vučemilović (Osijek) - 5,5. Pomoćnici: Barišić (Osijek) i Pejić (Vukovar). Strijelac: 0:1 Sammir (25' - 11m). Žuti kartoni: Stranatić, Blagojević, Čagalj (Istra 1961), Ibanez, Vida, Leko, Čop (Dinamo).

ISTRA 1961: Prskalo, Budicin, Čagalj, Stranatić (od 26. Sušić), Milić, Jugović (od 76. Sharbini), Blagojević , Prgomet, Bačelić Grgić, Roce (od 57. Ottochian), Križman.

DINAMO: Kelava, Vrsaljko, Vida, Šimunić, Ibanez, Ademi (od 55. Peko), Pokrivač, Leko, Sammir (od 61. Alispahić), Rukavina, Beqiraj (od 79. Čop).

U utakmici 3. kola Prve HNL Cibalia i Inter su u Vinkovcima igrali 1-1 (0-0). Strijelci: 0-1 Šarić (57-11m), 1-1 Puljić (59). Pred 500 gledatelja sudio je Vučkov iz Rijeke. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter