Istra 1961 - Dinamo 0:0

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši pulskog prvoligaša odigrali su odlicnu utakmicu protiv prvaka Hrvatske pred prepunim tribinama na Verudi u 16. kolu Prve HNL i na kraju je prava šteta što su osvojili samo jedan bod. Bod koji bi uoci utakmice zasigurno potpisali svi u svlacionici zeleno-žutih, posebno kad se zna da su u 1. kolu od ovog istog suparnika popili sedmicu, na kraju je malo pretijesan.

Istra 1961 je odigrala upravo onako kako je trener Šumberac i najavljivao - disciplinirano, usko u linijama i iznad svega borbeno, dok je Dinamo utakmicu ocito olako shvatio. Gosti su u cijelom susretu tek u dva navrata zaprijetili pulskom golmanu Lovricu, preko Lovrena i Badelja, koji je oba puta bio na visini zadatka, ali najbolje su prilike imali pulski igraci. Šehic je pocetkom nastavka propustio realizirati jedanaesterac koji je sam izborio, a potom je Roce u 77. minuti sam pred Butinom loše pucao.

Stadion SRC-a Uljanik Veruda.
Gledatelja: 3.000. Sudac: Igor Križaric (Cakovec). Pomocnici: B. Križaric (Cakovec), Fegeš (Nedelišce). Žuti kartoni: Švrljuga (Istra 1961), Etto (Dinamo).

ISTRA 1961:
Lovric, Barišic, Pauletic, Kacic, Švrljuga, Prelcec (od 82. Mašic), Andelkovic, Traore, Bodrušic, Šehic (od 65. Alimi), Roce (od 90. Deak).

DINAMO: Butina, Etto, Lovren, Barbaric, Ibanez, Calello, Tomecak, Badelj, Samir, Kramaric (od 46. Papadopoulos), Mandžukic.


Podijeli: Facebook Twiter