Istra 1961: Darko Raić Sudar pomoćnik Pamiću

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iščekujući igračka pojačanja iz Brazila i Koreje, u redove pulskog nogometnog prvoligaša prvi je "sletio" pomoćni trener. Zapravo, samo je sišao kat niže. Iz prostorija voditelja Gradskog stadiona "Aldo Drosina" na travnjak će se spustiti Darko Raić Sudar.

I dosad je paralelno rukovodio "pulskom bombonijerom" i radio kao trener u klubu, ali je vodio starije pionire. Utakmicom s Rijekom oprostio od te trenerske uloge i već u subotu će istu zamijeniti ulogom jednog od pomoćnika trenera Igora Pamića u radu sa seniorskim pogonom. Do ovog je pojačanja u stručnom stožeru Istre 1961 došlo relativno neočekivano, iako je trener Pamić u nekoliko navrata govorio kako bi volio svog bivšeg igrača vezati uz seniorsku momčad.

- O ovoj smo suradnji prvi put razgovarali prije nekih mjesec dana. Tada me Igor pitao da li bih bio zainteresiran da mu pomognem u radu s prvom momčadi, s obzirom da će Liga 10 sad biti još zahtjevnija od Lige 12, a i same pripreme će biti kraće nego obično - rekao je Darko Raić Sudar.

- Nas se dvojica dobro poznajemo još iz mojih igračkih dana kad mi je on u ovom klubu bio trener, a dosta smo surađivali i dok sam radio u omladinskom pogonu. Davao mi je savjete i pomagao oko nekih turnira na koje smo išli. Usto, bio sam sa seniorima i na tri, četiri gostovanja ove sezone tijekom kojih smo Pamić i ja često razgovarali o utakmici i o nogometu općenito i vidjelo se da imamo slična mišljenja.

Pretpostavljam da je to prevagnulo i pitao me da li bih pristao da mu budem jedan od pomoćnika. Odgovorio sam da ću to vrlo rado napraviti samo ako uspijem uskladiti sve obaveze i procijenio sam da mogu.

Od subote Raić Sudaru, nekadašnjem kapetanu pulskog prvoligaša, slijede nove obaveze koje mora uskladiti s ovim voditelja pulskog stadiona. (R. CAR)

Manuel Pamić na "Drosini"

Jedno poznato igračko ime jučer se ipak pojavilo na "Drosini". Povremeni hrvatski reprezentativac Manuel Pamić svratio je na "čašicu razgovora" nakon što je s praškom Spartom osvojio drugo mjesto u Gambrinus ligi.

Budući da je 27-godišnji Žminjac izostavljen s popisa izbornika Štimca za utakmice sa Škotskom i Portugalom, za koje je kao alternacija Striniću na lijevom beku pozvan Hrvoje Milić, možda se nekadašnji igrač pulskog prvoligaša, koji je sad izgubio status prvotimca u češkom klubu, vraća u klub u kojem je premijerno okusio čari prvoligaškog igranja.


CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter