Istra 1961 danas protiv Rijeke u novoj sezoni

Luka Hadžić (M. MIJOŠEK)
Luka Hadžić (M. MIJOŠEK)

Danas kreće nova sezona Prve HNL, a led će probiti nogometaši Istre 1961 čiji će ogled protiv Rijeke, podno stijena Kantride, započeti u 19 sati.

Dašak simbolike regionalnom derbiju dat će i činjenica da će njega suditi Daruvarac Bruno Marić, isti onaj koji je "zeleno-žutima" dijelio pravdu na domaćem ogledu protiv Lokomotive kojim su prije točno 47 dana zaključili prošlu sezonu, najuspješniju u klupskoj povijesti.

Tijekom nje pulski je prvoligaš triput odmjerio snagu s najbližim susjedom, a zanimljivost je da je svaki put Rijeku vodio drugi trener. Krenulo je početkom listopada na Kantridi kad je Rijeka, pod dirigentskom palicom Elvisa Scorije, slavila s 2:1, a pobjednički je gol postigao Datković u 90. minuti.

Pet mjeseci kasnije Scoria je već bio bivši, tek pristigli novi trener Matjaž Kek utakmicu je promatrao s tribina "pulske bombonijere", a Rijeku je s klupe do konačnih 1:1 vodio sportski direktor Srećko Juričić.

Treća sreća za Istru 1961 stigla je 10. svibnja kad je u 87. minuti Luka Hadžić zabio jedini gol na utakmici i u trans bacio Demone i sve one kojima je "zeleno-žuta" boja pri srcu, a rastužio Kekove pulene i skupa s njima pripadnike Armade koji su u popriličnom broju okupirali južnu tribinu na "Drosini".

Tijekom ovih priprema Hadžić je igrao na više mjesta u vezi, a danas ga se očekuje na poziciji povučene špice.

- Imamo više tih sustava i dosta rotiramo od utakmice do utakmice, pa čak i tijekom samog susreta kad se u nekim trenucima jedan spusti niže, a drugi ode naprijed. Ja sam i u prošloj sezoni igrao i zadnjeg veznog i polušpicu tako da mi sve to odgovara. Na meni je da dam svoj maksimum gdje god me trener stavi, manje je bitna pozicija, da li ću biti par metara naprijed ili par metara iza, istaknuo je Hadžić.

Istra 1961 je na posljednja četiri gostovanja u Rijeci ukupno osvojila jedan bod, a ni Hadžić nema lijepih uspomena s Kantride.

- Igrao sam s Interom kup utakmicu koju smo izgubili 1:0. Na Kantridi je uvijek dobra atmosfera, bila je i tada, no to vjerojatno nije ni sjena onoga što će biti danas.

Po najavama se očekuje pun stadion na kojem će Rijeka imati veliku podršku, ali imat ćemo i mi svoje navijače za koje ćemo igrati. Što se tiče tradicije, one su tu da se ruše i dat ćemo sve od sebe da to napravimo, zaključio je Hadžić. (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter