Istra 1961 danas protiv Wolfsbergera

Stipe Bačelić Grgić (M. MIJOŠEK)
Stipe Bačelić Grgić (M. MIJOŠEK)

Sezonu prijateljskih utakmice nogometaši Istre 1961 zaključit će danas u Novigradu gdje ih u 15 sati na igralištu Laco ponovno očekuje nastup u finalu Istria Winter Cupa.

Lani su u finalu nakon izvođenja jedanaesteraca poraženi od mađarskog prvoligaša Kecskemtija, a danas će za pobjednički pehar igrati protiv austrijskog prvoligaša Wolfsbergera, koji vodi bivši hrvatski reprezentativac Nenad Bjelica. Puljani su do finalnog nastupa ovogodišnjeg, trećeg izdanja turnira, koji se igra u Novigradu i Umagu, stigli na krilima trostrukog uspjeha. Prvo su s 2:1 u vrlo zahtjevnom susretu svladali Željezničar, potom su u reviji golova s 4:3 uzvratili lanjskom pobjedniku, dok su u četvrtak i drugi put u ovom pripremnom razdoblju svladali Pomorac iz Kostrene, ovom prilikom s 2:1.

U te je tri utakmice trener Igor Pamić koristio čak 26 igrača, od kojih je dio otpadao na igrače ne probi, dio na juniore ili igrače koji su na posudbi u Rovinju. Danas će biti druga priča.

- Ova finalna utakmica ujedno nam je i generalka uoči proljetnog nastavka prvenstva i domaćeg susreta s Lokomotivom, tako da više nema mjesta eksperimentiranjima.

Zaigrat ćemo u najjačem mogućem sastavu, glavnini onoga koji bi trebao istrčati iduće subote na "Drosini", rekao je trener Pamić najavivši danas u startnih 11 i Sandija Križmana, dok bi Mateo Sušić trebao odigrati tek dio susreta.

Tako bi izvan terena ostala tek dvojica igrača, Ivor Horvat i Tomislav Havojić, koji bi se sutra trebali priključiti suigračima na treninzima. (Roberto CAR)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter