Istra 1961: Danas na travnjak izlaze i "stari lavovi"


Nakon tri utakmice u kojima su plesale pričuve, danas će dres oznojiti udarni igrači pulskog prvoligaša. U susretu protiv Pomorca iz Kostrene koji će u 14.30 sati Istra 1961 igrati na medulinskom terenu broj pet, trener Igor Pamić premijerno će u vatru poslati svoje glavne uzdanice.

Jučer su se stoga upravo oni, Alen Pamić, Križman, Čagalj, Roce, Blagojević, Bačelić Grgić, Aganović i ostali nakon jutarnjeg treninga odrađenog u fitnesu, dodatno rastrčavali na terenu s umjetnom travom, predvođeni trenerima Elvisom Peršićem i Miroslavom Kuljancem.

Dosad je trener Pamić uglavnom isprobavao igrače na probi, klupske juniore i igrače koji su proteklu polusezonu proveli u redovima rovinjskog trećeligaša. Oni su u tri utakmice upisali dvije pobjede, uz prekjučerašnji remi na Valbruni protiv igrača Ecija Krizmanića.

Tih 1:1 nije toliko zabrinulo Paminja koliko sama izvedba koja nije bila na priželjkivanoj visini.

- Igrom nisam bio zadovoljan, bez obzira na rezultat. Očekivao sam više od svojih igrača. Zadovoljan sam jedino izvedbama Nikole Prelčeca, Ivana Zgrablića i Luke Hadžića.

No, nećemo još nikoga otpisati, svi ostaju do polaska na pripreme u Rovinj, kratko se o susretu igranom na umjetnoj travi na Valbruni osvrnuo trener "zeleno-žutih".

Ukoliko su ogledi protiv juniora Lokomotive (6:2), Agencije Umag (3:0) i Rovinja (1:1) bili "prijemni ispiti" za nove igrače, od danas počinju ispiti onih koji pretendiraju na mjesto u startnih 11 za prvi susret proljetnog dijela prvenstva u kojem će na "Drosini" gostovati Lokomotiva. Neki će ipak preskočiti taj susret.

- Danas neću na teren poslati Fausta Budicina, Matea Sušića i, možda, Mislava Anđelkovića. Budicin ima poteškoća s listom, Sušić se tek uključio u trenažni proces pa nećemo brzati s povratkom, dok Anđelković ima problema s aduktorom i s petom koju je "osjećao" još ranije, zbog čega ćemo neposredno pred susret odlučiti o njegovom nastupu, rekao je Pamić.

- Danas ću dobar dio susreta odigrati sa "starim lavovima", od kojih očekujem kvalitetan nastup, neovisno o krajnjem rezultatu.

Imat će trener Igor Pamić tijekom preostalog pripremnog razdoblja sasvim dovoljno vremena i prilika da testira svakog igrača, ali i isproba nekoliko taktičkih varijanti za predstojeće zahtjevne proljetne ispite.

Malo zbog vlastitih propusta, malo zbog nesreće, malo više zbog sudačkih previda, Istra 1961 je u prvenstvenu stanku ušla tek s osme pozicije, svega tri boda udaljena od zone ispadanja.

Zato je na vidiku teško proljeće, bez obzira na to što se u klubu s "Drosine" nadaju da će dolaskom ljepših dana tradicionalno stići i kvalitetnije predstave pulskih igrača.

Stoga se trener Pamić nada da će mu "miks" zdravlja njegovih igrača i kvalitetno odrađenog pripremnog razdoblja biti glavna briškula uoči proljetnih igara.

Jer, ne treba se zavaravati, bit će u nastavku prvenstva još dovoljno sudačkih previda kakvi su na štetu pulskog kluba svirani u Kranjčevićevoj, u posljednjem prošlogodišnjem kolu.

A kad već pulski prvoligaš nema novca da se ozbiljnije pojača u ovom prijelaznom roku, onda se akcent mora staviti na kvalitetan rad s postojećim kadrom. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter