Istra 1961 danas na Poljudu protiv Hajduka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pred treću, ujedno i posljednju stanku u prvom dijelu sezone uvjetovanu obavezama hrvatske reprezentacije, nogometaši Istre 1961 trebaju odraditi još jednu utakmicu, današnji ogled protiv Hajduka, koji će se igrati na Poljudu s početkom u 19 sati. Ovaj ciklus nije previše "podebljao" pulski bodovni konto jer su ga "zeleno-žuti" otvorili porazom u Maksimiru od Lokomotive, nakon čega su stigla dva domaća remija, protiv Slaven Belupa i Osijeka. Drugim riječima, pulski prvoligaš na prvenstvenu pobjedu čeka od 6. listopada kad je na "Drosini" kapitulaciju potpisao Hrvatski dragovoljac.

Danas je idealna prilika da se taj post prekine, jer premda je Hajduk puno veće ime od ova tri kluba koje Istra 1961 nije uspjela svladati, tradicija govori da je "poljudska školjka" mjesto gdje se igrači u zeleno-žutim dresovima više nego ugodno osjećaju i na kojem su posljednji put poraženi 24. srpnja 2010. godine.

- Ako se povijest ponovi i opet zabijem za pobjedu, nitko sretniji od mene, rekao je kapetan Istre 1961 Fausto Budicin, osvrnuvši se malo i na tradiciju dobrih igara na Poljudu. - Mislim da ta tradicija ne može predstavljati neku poteškoću Hajduku jer se njihova momčad sastoji od mladih igrača koji su u određenu ruku bezbrižni, pogotovo što se tiče tih statističkih podataka. Ta tradicija danas na Poljudu neće biti naša prednost i morat ćemo se pošteno oznojiti da bi ponovili dobar rezultat. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter