Istra 1961 danas igra prijateljsku utakmicu s Udineseom

 Nikola Prelčec (M. MIJOŠEK)
Nikola Prelčec (M. MIJOŠEK)

Drugu godinu za redom nogometaši Istre 1961 odigrat će krajem ožujka prijateljski susret s Udineseom. Sraz hrvatskog i talijanskog prvoligaša lani je okončan rezultatom 1:1, uz pogotke Heistera u prvoj minuti za Puljane i Zapate u 35. minuti s "bijele točke" za domaćina, a svojevrsni uzvrat na rasporedu je danas na Dacia Areni, popularnom Friuliju, s početkom u 15 sati uz izravni video prijenos putem interneta.
 
I jedni i drugi danas neće biti kompletni. Udineseu će nedostajati igrači koji imaju reprezentativne obaveze, dok će momčad Istre 1961 "skrojiti" zdravstveni problemi. Dobra je vijest da će trener Marijo Tot nakon duže stanke moći računati na oporavljenog Valentina Stepčića, dok su izvan stroja i dalje Mateo Bertoša i Kenan Hadžić, a zbog manjih zdravstvenih tegoba koji ih muče u zeleno-žutom stožeru nisu željeli ništa riskirati i stoga su u Puli ostali roviti Goran Roce, Šime Gržan, Theophilus Solomon i Goran Paracki. Shodno tome, za današnju će utakmicu konkurirati 18 igrača: Iveša, Ivušić, Ćorić, Kitanovski, Miloš, Pavić, Medić, Žižić, Gojković, Mitrevski, Puclin, Lucio, Stepčić, Urošević, Bouhna, Burić, Ljubanović i Prelčec.
 
Put Udina neće krenuti niti Admir Seferagić, 22-godišnji napadač koji je u četvrtak stigao na probu iz redova švicarskog drugoligaša Schaffhausena i kojem je današnja utakmica trebala biti glavni filter koji je trebao odlučiti da li je njegova kvaliteta dovoljna da ga se malo duže zadrži u redovima pulskog prvoligaša. Onim što je Seferagić pokazao na tri odrađena treninga članovi pulskog stručnog stožera bili su zadovoljni, a i igrači su imali samo pozitivne reakcije na potencijalno pojačanje. Trener Tot već je razmišljao na kojoj bi ga poziciji mogao koristiti danas u Udinama prije nego donese konačnu odluku o njegovom ostanku među "zeleno-žutima", no svi su planovi pali u vodu kad mu je nakon jučerašnjeg treninga Seferović priopćio da je došlo do promjene u njegovim planovima te da će karijeru nastaviti u redovima Rheindorf Altacha, trenutačno drugoplasirane momčadi elitnog austrijskog nogometnog razreda. (I. CEROVAC)
 
 

Podijeli: Facebook Twiter