Istra 1961 danas dočekuje Dinamo

Nogometaši Istre 1961 sutra igraju protiv Dinama (M. MIJOŠEK)
Nogometaši Istre 1961 sutra igraju protiv Dinama (M. MIJOŠEK)

Nakon Rijeke na "Drosini" i Hajduka na Poljudu, nogometaši Istre 1961 danas će na pulskoj bombonijeri, s početkom u 18 sati, zaključiti trilogiju dvoboja protiv najatraktivnijih protivnika u Prvoj HNL.

Zagrebački "modri" u Pulu stižu s tradicijom koja je "debelo" na njihovoj strani, jer su u četiri posljednja ogleda protiv "zeleno-žutih" slavili.

Ove sezone na "Drosini" je bilo 0:1, a u Maksimiru 3:1, dok su u prošloj konačni rezultati bili 0:2 u Puli i 4:1 u Zagrebu. Jedino u čemu su Puljani u ovom trenutku ispred današnjih protivnika je činjenica da u ovoj kalendarskoj godini nisu osjetili gorčinu poraza, dok je Dinamo poražen u Osijeku u odgođenom susretu 19. kola, no bez obzira na to pred domaćinom je najteži mogući ispit.

"Teško će biti svakako, no veselim se ovoj utakmici i moram priznati da sam je jedva čekao", rekao je Igor Pamić, trener Istre 1961. - Zašto? Istra 1961 igra dobro i ima pravu atmosferu, kako u momčadi tako i na tribinama, a usto dočekujemo najkvalitetniju momčad u Hrvatskoj koja je već osigurala naslov prvaka, osmi u nizu, što će nam biti dodatni motiv.

Vrata "Drosine" otvaraju se u 16 sati, blagajna ispod sjeverne tribine u 14.30, a ispod južne u 15 sati. (I. CEROVAC)

Pejin treći put dijeli pravdu "zeleno-žutima"

Kako je protiv Istre 1961 na posljednjih pet prvenstvenih utakmica, četiri iz nastavka sezone i one jesenske iz Kranjčevićeve, dosuđeno pet kaznenih udaraca, "ljudi u crnom" danas će biti pod posebnom prismotrom pulskih ljubitelja nogometa.

Pravdu će "zeleno-žutima" dijeliti Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca, treći put u ovoj sezoni nakon što je bio glavni sudac u 12. (Hajduk - Istra 1961 0:1) i 16. kolu (Inter - Istra 1961 2:0).

- Definitivno previše penala protiv nas koji ne slovimo baš za grubu momčad, no u ovom trenutku ne razmišljam o tome. Uvjeren sam da će sudac biti na nivou utakmice, za koju očekujem da bude dobra, vatrena, živa i zanimljiva, pa onda neka pobijedi bolji, rekao je Pamić.

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE


Podijeli: Facebook Twiter