Istra 1961 danas dočekuje Cibaliju

Theophilus Solomon (D. ŠTIFANIĆ)
Theophilus Solomon (D. ŠTIFANIĆ)

S pet utakmica u nizu na kojima nisu osjetili draž pobjede, šest ako računamo i domaći poraz u Kupu Hrvatske od Splita, nogometaši Istre 1961 danas dočekuju Cibaliju. Utakmica 15. prvenstvenog kola, nakon kojeg će uslijediti posljednja reprezentativna stanka u 2016. godini, igrat će se na "Drosini" s početkom u 15 sati i na njoj će Puljanima igrati samo jedna opcija - pobjeda. Eventualni remi, o porazu od direktnog konkurenta da i ne pričamo, doveo bi "zeleno-žute" u poziciju u kojoj su se nalazili većim dijelom prošle sezone na čijem su kraju samo uz obilnu pomoć božice Fortune uspjeli sačuvati prvoligaški status.
 
Da ne bi još jednom iskušavali sreću, danas Puljani moraju svladati Vinkovčane i toga svaki igrač koji istrči mora biti svjestan. Nikakvi alibiji o lošoj formi, 
neadekvatnom terenu i bilo kakvi slični razlozi danas ne drže vodu, oni koje trener pošalje na teren na njemu moraju pronaći put do tri boda kako znaju i umiju. Nikakav umjetnički dojam i ljepota izvedbe neće se ocjenjivati, jedini kriterij bit će količina znoja koji se prolio i blata koje je ostalo na kopačkama i 
dresovima, jer to je jedini način da se, barem, jedna lopta više zakoprca u domaćoj nego u gostujućoj mreži.
 
 
- Uvjeti za igru sigurno će biti nikakvi, ali kako bude nama bit će i gostima te ćemo im se morati prilagoditi na najbolji mogući način. Ne tražim nikakav alibi i očekujem od prve minute da pokažemo tko je domaćin i osvojimo tri boda koja bi nam mogla biti ključna - nadovezao se Goran Tomić, trener Istre 1961. 
- Teško je pričati o nogometu i težnji nekakvom razvijanju i otvaranju igre, na čemu puno radimo na treninzima, kad ti se dogodi situacija u kojoj sve padne u vodu jer naprosto zapneš u blatu. Shodno s time, razmišljamo i o preskakanju igre, jer bitno će biti imati loptu na gostujućoj polovici terena i tamo napraviti pritisak.
(Ivica CEROVAC)
 
OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter