Istra 1961: Čvrsti u obrani, slabiji u napadu

Zdenko Jurčević u duelu s igračima Gorice (M. MIJOŠEK)
Zdenko Jurčević u duelu s igračima Gorice (M. MIJOŠEK)

U prošloj sezoni nogometaši Istre 1961 su u 33 kola postigli 35 golova, a primili tri manje. Učinak je to s kojim su "zeleno-žuti" bili treća obrana Lige 12, iza Dinama i Hajduka, dok je napad po svojoj učinkovitosti bio na diobi osmog i devetog mjesta sa Slaven Belupom.

Sudeći po ovih pet utakmica što ih je pulski prvoligaš odigrao tijekom ljetnih priprema, situacija se neće previše promijeniti ni u Ligi 10 koju će Istra 1961 otvoriti u petak gostovanjem na Kantridi. Puleni Igora Pamića djeluju čvrsto u obrani, zahvaljujući i činjenici da je zadnja linija na čelu s golmanom Ježinom ostala na okupu, dok su u napadu nedovoljno opasni.

Protiv Rijeke nešto zatvorenija koncepcija s brzim izlascima u kontru mogla bi se pokazati učinkovitom, no problemi bi mogli nastupiti na "Drosini" u ogledu s momčadima koje će se opredijeliti za obranu vlastitog gola i protiv kojih će se morati diktirati igra i tražiti gol.

Generalka protiv Gorice bila je solidna, ali ništa više od toga. "Krivica" dijelom leži i na protivnicima, koji puno bolje izgledaju nego prijašnjih godina kad su bili redovita "zeleno-žuta" mušterija. Razlog leži u suradnji s talijanskim prvoligašem Parmom, koji je u Goricu ubrizgao svježi kapital te pojačao slovenskog prvoligaša s nekolicinom kvalitetnih talijanskih igrača, kao i s nekoliko perspektivnih članova svoje "primavere", poput juniorskog reprezentativca Paname Aguilara i Belgijanca Vanza. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter