Istra 1961 - Cibalia 3:0

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na oproštaju od Pule za ovu sezonu, kao poklon Puli za Dan grada i kao poklon Demonima za 20. obljetnicu, nogometaši Istre 1961 ostvarili su protiv Cibalije najuvjerljiviju pobjedu sezone.

Šestu su pobjedu u sedmom domacem proljetnom nastupu ostvarili na krilima raspucanog Sandija Križmana koji je postigao prva dva gola, a potom asistirao Nikoli Prelcecu za treci. Ovom su pobjedom Puljani skocili na sedmo mjesto na prvenstvenoj ljestvici i ujedno po proljetnom ucinku preskocili Vinkovcane na drugom mjestu iza Dinama.

Pulske mažoretkinje špalirom su docekale nogometaše na ulasku na travnjak. Njihova pojava uz zelene i žute balone, te udaraljke u istim bojama pridonijeli su sjajnoj atmosferi na tribinama.

Demoni su vec tradicionalno "okupirali" svoja mjesta na sjeveru odakle su pjesmom i zastavama davali ton pulskoj igri. Odlicnu suradnju Demoni su sredinom prvog poluvremena našli u navijacima na istoku i zapadu. Odjekivalo je "Istra, Istra". U nastavku su se okrenuli podršci "svom" Zgrablicu. Na jugu se pak smjestilo 20-ak navijaca Cibalije, Ultrasa.

Gradski stadion Aldo Drosina
. Gledatelja: 3.500. Sudac: Ante Vucemilovic (Osijek) - 6. Pomocnici: Conjar i Gradištanac (oba Osijek). Strijelci: 1:0 Križman (29'), 2:0 Križman (64'), 3:0 Prelcec (83'). Žuti kartoni: Pamic (Istra 1961), Juric, Prgomet (Cibalia).

ISTRA 1961
: Prskalo, Sušic (od 55. Zgrablic), Maric, Stranatic, Milic, Andelkovic, Pamic (od 81. Batarelo -), Havojic (od 62. Prelcec), Bacelic Grgic, Ottochian, Križman.

CIBALIA
: Matkovic (od 77. Paradžikovic), Mitrovic, Tomic, Župaric, Radotic, Juric, Muženjak (od 60. Prgomet), Vitaic, Pavlicic, Koledic (od 70. Puljic), Coric. (Roberto CAR, snimio D. MEMEDOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter